IRENA SUTUROVIĆ BOGDANOVIĆ: Kreiranje strategije razvoja i promocije golfa
Foto: GAS

Generalna sekretarka predstavljala je Golf asocijaciju Srbije

IRENA SUTUROVIĆ BOGDANOVIĆ: Kreiranje strategije razvoja i promocije golfa

Ostali sportovi -
Evropska golf asocijacija održala je svoju godišnju Skupštinu u Sent Endrjusu u Škotskoj, a Golf asocijaciju Srbije predstavljala je generalna sekretarka Irena Suturović Bogdanović.

- Glavne teme u Sent Endruzu bile su pre svega napredak i promocija golfa u Evropi. S tim ciljem je i predloženo da naredni sastanak članica Južne zone EGA bude održan početkom sledeće godine u Srbiji, što bi za nas bio događaj od neprocenjivog značaja - istakla je generalna sekretarka GAS.

Na Skupštini se rapravljalo o trenutnoj poziciji golfa u Evropi kao i o strategijama za razvoj ovog sporta u okviru projekta „GoGolf! Erasmus+“.

Članice asocijacije su razgovarale i partnerstvu sa organizacijom GEO, sa kojom se radi na uključivanju nacionalnih federacija na razvoju i održivosti golfa, kako bi se sport što bolje i efikasnije promovisao.

Predstavljen je i novi i funkcionalniji sajt EGA, a takođe s razgovaralo i o inauguralnom Evropskom ’team shield’ šampionatu kao i o Međunarodnom evropskom polu-amaterskom šampionatu na kojem se igralo pod novim uslovima.

Ovom prilikom je izabran i novi predsednik Evropske golf asocijacije, Švajcarac Žan-Mark Momer, koji je na toj funkciji zamenio Škotlanđanina Kolina Vuda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track