ISTORIJSKI TRIJUMF DELFINA: Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru u Budvi uz ovacije publike
Foto: Reuters

Filipović i Prlainović držali čas

ISTORIJSKI TRIJUMF DELFINA: Vaterpolisti Srbije pobedili Crnu Goru u Budvi uz ovacije publike

Ostali sportovi -
Vaterpolo reprezentacija Srbije kao gost u Budvi pobedila je Crnu Goru 12:10 (3:2, 4:0, 3:2, 3:5) u meču trećeg kola Svetske lige

Utakmica je za "delfine" imala prefiks "istorijska", jer su srpski vaterpolisti prvi put gostovali u Crnoj Gori.

Domaćin je, pred prepunim tribinama, bolje počeo duel i prvu četvrtinu dobio rezultatom 3:2. Međutim, ne bi "delfini" bili svetski i evropski šampioni da ne znaju da uzvrate. U drugoj deonici postavili su stvari na svoje mesto i na poluvreme otišli sa vođstvom 6:3. Srbija u nastavku nije imala problem da sačuva prednost. Pitanje pobednika ni u jednom trenutku drugog poluvremena nije se postavljalo. Crnogorci su u finišu meča samo ublažili poraz.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Filip Filipović sa četiri pogotka, tri je postigao Andrija Prlainović, dok je selekciju Crne Gore predvodio Aleksandar Ivović sa tri gola.

Treba dodati da je domaća publika aplauzima i ovacijama dočekala srpske vaterpoliste.

Ovo je treća pobeda "delfina", koji su na dobrom putu da obezbede učešće na završnom turniru u Šangaju. To pravo steći će samo pobednik grupe. Crna Gora ima pobedu i poraz.

"Posle upoznavanja u prvoj četvrtini, u drugoj i trećoj smo stekli prednost i četvrta deonica nije ni bila važna. Igrali smo odlično odbranu, posebno sa igračem manje. Crna Gora je izuzetna ekipa i ne treba je otpisati. Atmosfera je bila izvanredna, kako smo i očekivali", rekao je srpski selektor Dejan Savić.

Filip Filipović je čestitao ekipi na pobedi, a posebno mladim igračima Gavrilu Subotiću i Nebojši Toholju.

"U ovom trenutku smo bolji, ali od Crne Gore treba očekivati daleko bolje igre kada se uigraju, fizički spreme i budu kompletni. Poremetio nas je malo gol (Aleksandra) Ivovića u poslednjoj sekundi treće četvrtine. Šuterski smo bili raspoloženi", rekao je Filipović.

Andrija Prlainović je podvukao da je pobeda u Budvi odličan kraj sezone za srpski reprezentativni vaterpolo.

"Bilo je uživanje igrati i verujem da su gledaoci zadovoljni. Sve je rešeno u drugoj četvrtini kada je napravljena razlika koja je sačuvana do kraja", rekao je on.

Nebojša Toholj je pozvan u reprezentaciju umesto Slobodana Nikića.

"Hvala (selektoru Dejanu) Saviću na pozivu i nadam se da sam poverenje opravdao. Čast mi je bila da budem u sastavu sa ovakvim šampionima. Pobedili smo odličnu Crnu Goru i pokazali da smo blizu prvog mesta u grupi", rekao je Toholj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track