Ivana Maksimović: Baš mi je krivo, mama je htela novu medalju!
Foto: Marina Lopicic

EVROPSKE IGRE: Kurir sa srpskim olimpijcima u bakuu

Ivana Maksimović: Baš mi je krivo, mama je htela novu medalju!

Ostali sportovi -
Biće bolje Maksimovićeva razočarana što se bez odličja vratila u Beograd sa Prvih evropskih igara

Srpska strelkinja Ivana Maksimović pomalo je razočarana jer nije uspela da osvoji medalju na Prvim evropskim igrama u Bakuu. Njen bilans je ipak više nego dobar, najpre šesto, a potom i četvrto mesto.

- Nažalost, drvena medalja, kako se kaže. Nije baš omiljena među nama sportistima. Ja nekako volim da kažem, kad dođe do toga, da neko mora da bude i četvrti. Naravno, ostaje žal za medaljom - rekla je Ivana pred polazak u Beograd.Naša strelkinja objasnila je da je imala poseban motiv da se sa odličjem vrati kući.- Imala sam veliku želju da osvojim medalju. Mama je zapravo izrazila tu posebnu želju, da joj medalju donesem kao poklon. Ovog puta se vraćam bez toga.Razlog za osvajanje četvrtog mesta Ivani je jasan.- Ja sam dala svoj maksimum, ali je konkurencija bila stvarno jaka. Devojke su super pucale. Rezultat mi je dobar, a u finalu svašta može da se očekuje. Ovog puta moj maksimum nije bio dovoljan za medalju.Ona kaže da je kretanje rezultata pratila kratko.- Pratila sam rezultat samo na početku, a već kasnije sam bila fokusirana na ono što radim, kako ne bih napravila neku grešku. Nažalost, bilo ih je dosta, ali se nadam da ću u budućnosti to da ispravim.

Mama vraća  osmeh...  Ivana s majkom  posle povratka  sa OI u Londonu
Mama vraća osmeh... Ivana s majkom posle povratka sa OI u Londonu

Novinarima nije promakla povreda naše šampionke, kojoj je pukao žulj na prevoju između palca i kažiprsta.- Desi se. Kod nas nije često, ali sad se desilo. Nekako smo uspeli da to dobro zavijemo, da stavimo flaster kako bi ruka funkcionisala. Osim bola, sve ostalo je bilo u redu. Izdržala sam, pa ću se oporaviti.Italijanka Petra Zublasing briljirala je u finalu trostava puškom na 50 metara i oborila svetski rekord.- Italijanka je bila sjajna. Nemoguće je bilo ne pratiti kad publika navija za nju. Ona je moja dobra prijateljica i jako sam srećna zbog nje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track