IVANA ŠPANOVIĆ: Nisam svesna šta mi se dešava
Foto: Ap

Srpska atletičarka na pobedničkom postolju

IVANA ŠPANOVIĆ: Nisam svesna šta mi se dešava

Ostali sportovi -
Srpska atletičarka juče primila bronzano odličje na Svetskom prvenstvu u Kini i odmah najavila nove uspehe

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović primila je juče u Pekingu bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, gde je skokom od 7,01 metar postavila novi nacionalni rekord i postala prva žena iz ovog dela Evrope koja je preskočila magičnu granicu od sedam metara.Ona se na pobedničkom postolju našla zajedno sa svetskom šampionkom, Amerikankom Tijanom Bartoletom, i Šarom Proktor iz Velike Britanije, a odmah nakon ceremonije dodele medalja poručila je da je njen sledeći cilj Rio 2016. godine. Srpska šampionka nije precizirala kojom bi se medaljom na narednim Olimpijskim igrama zadovoljila, ali svi koji poznaju Ivanu Španović znaju da će dati sve od sebe da osvoji zlato.- Tokom ovog SP sve je funkcionisalo perfektno, atmosfera na stadionu u Pekingu bila je veličanstvena i želela bih ovom prilikom da se zahvalim svima na podršci koju su mu pružali i da poručim da ne stajemo i da se spremamo za sledeći cilj, a to su Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016.

Ostvarenim rezultatom u Kini srpska atletičarka postavila je novi nacionalni rekord, ali nema sumnje da će ga vrlo brzo oboriti.- Osećam se sjajno, osvojila sam petu medalju u nizu na velikim takmičenjima, postavila lični rekord i preskočila granicu od sedam metara, na šta sam posebno ponosna. Tek sad postajem svesna veličine rezultata koji sam ostvarila ovde u Pekingu - rekla je Ivana Španović.

SimbolikaTAJNA BROJA SEDAMIvana Španović je na svom Instagram profilu napisala zanimljiv tekst:- Sa sedam godina sam počela da treniram atletiku i od tada maštam o tituli svetskog broja jedan i sedam metara. Pre sedam godina bila sam svetska juniorska prvakinja. Prvi put sam skočila sedam metara. Sedam će godina s mojim životnim saputnikom Vladimirom, koji je najvažniji deo pazle koji je nedostajao da se osećam ovako posebnom, voljenom i blagoslovenom. Sedam je broj kom sa svojim timom stremim u broju osvojenih medalja do kraja 2016.

Pohvale od legendeKORICA: SVAKA ČASTO medalji Ivane Španović legendarni Dane Korica kaže:- Ivana je postala prva atletičarka iz bivše Jugoslavije koja je skočila preko te magične granice od sedam metara, a u njoj ima kvaliteta za 7,05-7,10 metara. SP jeste veliko takmičenje, ali svaki sportista sanja medalju s Olimpijskih igara i verujem da će Španovićeva uspeti da ga ostvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track