IVANA SPREMNA ZA ZLATO: Bila sam nervozna, loše sam spavala, ali sad sam super i hoću medalju!
Foto: Printskrin

Puna samopouzdanja

IVANA SPREMNA ZA ZLATO: Bila sam nervozna, loše sam spavala, ali sad sam super i hoću medalju!

Ostali sportovi -
Znam koliko vredim, znam šta sam radila na takmičenjima, imam iskustvo i više ne postoji trema ni od konkurencije ni od samog takmičenja - rekla je Španovićeva

BEOGRAD - Ivana Španović jutros je za tri santimetra popravila je nacionalni rekord u skoku u dalj i rezultatom 6.91 metara plasirala se u finale Svetskog prvenstva u atletici, koje se održava u Pekingu.

"Plan je bio da u prvom skoku skočim kvalifikacionu normu i da ne brinem previše, to sam i uradila", rekla je Ivana.

"Bila sam prilično nervozna na zagrevanju, jer sam noćas imala problema sa spavanjem. Spavala sam možda četiri, pet sati, pa mi je celo zagrevanje proteklo u nekoj nervozi. Nisam bila nešto posebno pozitivna, ali naravno znala sam da mogu da skočim 6,85, to nije nešto za šta sam se spremala. Jednostavno, to je nešto što sam morala da skočim da bih došla do finala", izjavila je srpska atletičarka.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Norma za ulazak u finale iznosila je 6,85 metara, a srpska rekorderka je već u prvoj seriji skočila duže od svih u kvalifikacijama u kojima su učestvovale 34 atletičarke.

"Skočila sam 6,91 i skok je bio tehnički prilično loš. To sam videla kada sam upadala u jamu, kada sam pogledala Gorana (trenera) sve mi je bilo jasno", rekla je Ivana za RTS.

Španovićeva otkriva šta će biti najvažnije u u borbi za najviši plasman na svetu:

"Glava! Za ovo sam se spremala. Ne krijem da sam došla da se borim za medalju. Znam koliko vredim, znam šta sam radila na takmičenjima, imam iskustvo i više ne postoji trema ni od konkurencije ni od samog takmičenja. Znam od koga mogu da očekujem velike daljine, znaju i one da od mene mogu da očekuju mnogo, tako da će to biti super takmičenje. Veoma sam uzbuđena, jedva čekam finale i znam da će biti jako dobro, zaključila je Ivana.

Finale skoka u dalj na programu je u petak od 13.50 časova po našem vremenu.

http://www.youtube.com/watch?v=IDJlYOb5wL4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track