(VIDEO) IVANIN RECEPT ZA USPEH: Španovićeva otkrila kako je uz pomoć osmeha preletela 7 metara
Foto: ASS

Prihvatila izazov

(VIDEO) IVANIN RECEPT ZA USPEH: Španovićeva otkrila kako je uz pomoć osmeha preletela 7 metara

Ostali sportovi -
"Izuzetno mi je važan i skok od 6,93 sa više od 15 centimetara rezerve, što je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02", poručila srpska atletičarka

Maštala je dugo srpska skakčica u dalj Ivana Španović da probije granicu od sedam metara, a onda je za samo nekoliko dana, tri puta preskočila tu magičnu daljinu.

Prošlog petka je u Pekingu dva puta zabeležila rezultat 7,01 u finalu Svetskog prvenstva, što joj je bilo dovoljno da odbrani bronzu osvojenu pre dve godine na planetarnom šampionatu u Moskvi, a onda je danas na mitingu Dijamantske lige u Cirihu skočila centimetar više postavivši tako novi lični i nacionalni rekord. Ivana je pobedila na stadionu "Lecigrund", preskočivši u poslednjoj seriji svetsku šampionku Tijanu Bartoletu.

http://www.youtube.com/watch?v=p2Nv9UEiNsY

U generalnom plasmanu Dijamantske lige zazuela drugo mesto sa 12 bodova.

"Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6,90 metara, tačnije 6,93 i 6,90. A onda se na stadionu Lecigrund ponovila scena iz Pekinga, Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97, međutim, Ivana je na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i pobedila sa 7,02, novim ličnim i nacionalnim rekordom", prezadovoljan je bio trener Goran Obradović.

Ponos Srbije Ivana Španović još jednom je razgalila naciju.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je posebno drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tijaninog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6,93 sa više od 15 centimetara rezerve, što je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", istakla je Ivana Španović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track