IZBORI U ODBOJKAŠKOM SAVEZU: Gajić pobedio Grbića, bivši selektor novi predsednik!
Foto: Saša Pavlić

Neizvesno

IZBORI U ODBOJKAŠKOM SAVEZU: Gajić pobedio Grbića, bivši selektor novi predsednik!

Ostali sportovi -

Bivši selektor odbojkaške reprezentacije naše zemlje Zoran Gajić izabran je za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, pošto je na Skupštini dobio 26 glasova delegata, dok je za njegovog protivnika Vladimira Grbića glasalo njih 16.

Legendarnog igrača Vladimira Vanju Grbića su za prvog čoveka Saveza kandidovali beogradski i zaječarski ogranak krovne organizacije, dok su trofejnog stručnjaka Zorana Gajića predložili Valjevci i Udruženje trenera Srbije.

Gajić je rođen 1958. godine u Pančevu, kao trener je vodio Mladost Omoljicu, Vojvodinu, Aris, Olimpijakos, AEK, Arčelik, Odincovi, Ural, bio selektor Jugoslavije, Irana i Rusije, a poslednji trenerski posao je obavljao u azerbendžanskom ženskom klubu Rabita Baku.

Sa Jugoslavijom je bio olimpijski šampion 2000. godine u Sidneju, kada je jedan od ključnih igrača tima bio upravo Vladimir Grbić. Ima još bronzu iz Atlante 1996, srebro sa Svetskog prvenstva u Japanu 1998, titulu prvaka Evrope iz Češke 2001, srebro iz Holandije 1997, te bronze iz Grčke 1995. i Austrije 1999.

Ima i bronzu iz Svetske lige 2002. isto je ostvario sa Rusijom 2006, te bio vicešampion Evrope 2005.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track