IZBORNA SKUPŠTINA: Nenad Putnik novi predsednik Streljačkog saveza Srbije
Foto: SSS

Pobedio Mašovića

IZBORNA SKUPŠTINA: Nenad Putnik novi predsednik Streljačkog saveza Srbije

Ostali sportovi -

Nenad Putnik iz Beograda novi je predsednik Streljačkog saveza Srbije. Putnik je za predsednika izabran na Redovnoj izbornoj skupštini SSS, održanoj u Gradskoj opštini Novi Beograd.

Uz Putnika, kandidat je bio i Siniša Mašović iz Smedereva, dosadašnji prvi čovek nacionalne streljačke organizacije, koji je ovu dužnost obavljao od 2013. godine. Skupštini su prisustvovali delegati čak 80 od 84 članice SS Srbije. Putnik je dobio 62, a Mašović 18 glasova.

Nenad Putnik, koji je u prethodne četiri godine bio član Nadzornog odbora SSS, je rođen 1977. godine. Radi kao docent na Fakultetu bezbednosti Univerziteta u Beogradu, a 2012. godine stekao je titulu doktora nauka. Streljaštvom se bavi od 1988. godine u SD Zemun Centar. Posle takmičarske karijere obavljao je dužnost sekretara, a kasnije i predsednika zemunske družine. Bio je generalni sekretar SS Beograda i u dva mandata član Upravnog odbora SS Srbije.

Prilikom predstavljanja delegatima, Putnik, kao svoje najvažnije programske ciljeve, naglasio unapređenje saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta, zatim pronalaženje generalnog sponzora SSS, jer, kako je naglasio Savez ne može da se osloni samo na programska sredstva Ministarstva omladine i sporta, osmišljavanje komercijalnih aktivnosti u cilju poboljšanja materijalnog položaja Saveza... Putnik je najavio i saradnju sa drugim streljačkim savezima zemalja u okruženju u cilju apliciranja za projekte Evropske unije. Kao jedan od ciljeva naveo je i donošenje Strategije razvoja streljačkog sporta u Srbiji 2027. godine. Obrazlažući planove u okviru strategije Putnik je istakao:

- Strategija podrazumeva izgradnju nacionalnog trenažnog centra, kao i novih streljačkih objekata i osavremenjavanje i adaptacija postojećih objekata poput onih u Boru, Zrenjaninu, Subotici, Valjevu, na Mirjevu i drugih uz ravnomernu regionalnu zastupljenost, sistemski pristup edukaciji sportskih stručnjaka, zatim povećanje broja sportista strelaca u olimpijskim disciplinama, negovanje tradicionalnih streljačkih disciplina – kazao je Putnik i navodeći stavke planirane strategije nastavio- U strategiju spada i unapređenje saradnje sa Svetskom streljačkom fedderacijom, kroz učešće naših eksperata u njihovim radnim telima, kandidatura i organizacija velikih međunarodnih takmičenja, intenziviranje saradnje sa Vojskom Srbije...

Putnik je naveo da će se angažovati na popularizaciji streljaštva među deci i omladinom, medijskoj promociji ovog sporta... Po proglašenju Putnik se zahvalio dosašnjem predsedniku i rukovodstvu Saveza i kazao da će se truditi da bude predsednik svih strelaca.

Dosadašnji predsednik Siniša Mašović je čestitao Putniku i novom rukovodstvu, poželevši im uspešan rad.Na sednici je izabran i deo Upravnog odbora. Dovoljno glasova da postanu članovi glavnog upravljačkog tela dobili su Miodrag Frič, Živica Dimković (izborna jedinica Vojvodina), Nikola Marić, Dragan Donević (Beograd) i Milan Parezanović (Centralna Srbija i Kosovo i Metohija). Po Statutu, predsednik bira četiri člana. Putnik je već prilikom predstavljanja programa najavio da će, ukoliko bude izabran, u Upravni odbor ući stručnjaci iz svojih oblasti, koji bi mogli da pomognu razvoju streljaštva u Srbiji: dr Mladen Milošević (docent na Fakultetu bezbednosti i direktor Inovacionog centra Fakulteta bezbednosti), Aleksandar Apostolovski (novinar i komentator „Politike“), dr Moma Jakovljević (pomoćnik direktora KBC „Dragiša Mišović“, predsednik zdravstvene komisije ženskih košarkaških selekcija Srbije) i Boško Gavović (direktor firme za kontrolisanje i sertifikaciju TMS CEE).Za članove Nadzornog odbora izabrani su Ida Kabok (izborna jedinica Vojvodina), Mališa Marković (Beograd) i Dušanka Velimirović (Centralna Srbija i Kosovo i Metohija).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track