JUSEIN BOLT: Nisam zabrinut rezultatima
Foto: AP

Getlin izazvao Jamajčanina

JUSEIN BOLT: Nisam zabrinut rezultatima

Ostali sportovi -
Bolt će u petak u Londonu, prvi put posle šest nedelja učestvovati na nekom takmičenju

BEOGRAD - Višestruki olimpijski šampion i svetski rekorder, jamajčanski atletičar Jusein Bolt rekao je danas da nije zabrinut za svoju fizičku pripremljenost uoči Svetskog prvenstva u Pekingu, sledećeg meseca.

Njega je tokom leta mučila povreda karlice, a trka na Olimpijskom stadionu će pokazati u kakvoj je formi uoči Svetskog prvenstva, koje će se od 22. do 30. avgusta održati u Pekingu.

"Ako moj trener (Glen Mils) nije zabrinut, ja nisam zabrinut. On je uveren da mogu da se spremim. Imam samopouzdanja, dobro radim na treninzima", rekao je Bolt, preneli su britanski mediji.

Bolt je u aprilu 100 metara istrčao za 10,12 sekundi, što je 62. vreme na svetskim rang listama. Sa druge strane, Amerikanac Džastin Getlin, koji je u dva navrata bio suspendovan zbog dopinga, je četiri puta ove godine trčao ispod 9,8 sekundi. On je pobedio u 23 uzastopne trke i pored Bolta veliki je favorit za osvajanje zlatne medalje u Pekingu.

U trci na 200 metara Bolt je ove godine ostvario rezultat od 20,13 sekundi, što je loše za njegove standarde, dok je Getlin četiri puta pobeđivao u toj disciplini ove godine i prvi je na rang listi sa 19,57.

"Nisam zabrinut rezultatima", rekao je Bolt, koji je osvojio šest zlatnih olimpijskih medalja na Igrama u Pekingu 2008. i Londonu četiri godine kasnije.

Bolt je svetski rekorder u trci na 100 metara sa 9,58 sekundi, kao i na 200 metara sa 19,19 sekundi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track