K1 SPEKTAKL: Beograd bio domaćin sjajnih mečeva
Foto: Saša Pavlić

Odlične borbe

K1 SPEKTAKL: Beograd bio domaćin sjajnih mečeva

Ostali sportovi -

Rade Opačić nije uspeo da napravi čudo, iako je publika želela da ga vidi u finalnoj borbi večeri protiv sjajnog Romana Kriklije iz Ukrajine

Jedan od najboljih boraca današnjice u K1 konkurenciji Rade Opačić oduševio je kasno sinoć publiku u Impuls areni na Novom Beogradu.

Šampion... Ukrajinac Roman Kriklija
Šampion... Ukrajinac Roman Kriklija

On se u prvom meču borio sa Francuzom Emanuelom Pajeom, ali i pre ulaska u ring suočio se s teškim hendikepom i minusom od dva boda jer je po strogim pravilima morao biti kažnjen zbog neregulisane kilaže.To mu, međutim, nije smetalo da trijumfuje protiv daleko iskusnijeg borca. Već nakon nekoliko udaraca Pajeu je licu bilo obliveno krvlju, pa je u nastavku mogao da razmišlja o polufinalnom meču sa sjajnim Holanđaninom Fabiom Kvasijem, koji je eliminisao Hrvata Mladena Kujundžića.Duel s Kvasijem bio je neverovatan izazov za 19-godišnjeg srpskog borca.

Pratila borbe iz prvog reda... Stanija Dobrojević
Pratila borbe iz prvog reda... Stanija Dobrojević

Loša Opačićeva taktika od starta dovela ga je sredinom prve runde u nokdaun poziciju, a onda se ista priča, sa istim ishodom, ponovila i u drugoj rundi. U borbi na sve ili ništa tokom treće runde Opačić nije uspeo da obori Kvasija, tako da se Holanđanin zasluženo našao u finalu s Romanom Kriklijom iz Ukrajine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track