Kajakaši, a sad po medalju u Brazil!

Doneli četiri medalje i sedam normi za OI

Kajakaši, a sad po medalju u Brazil!

Ostali sportovi -
Marko Tomićević kaže da ga bronza motiviše za velika dela na OI, ali da prethodno želi da se odmori, a zatim dobro pripremi

Na tek završenom Svetskom prvenstvu u Milanu srpski kajakaši osvojili su četiri medalje i ostvarili sedam kvota (ukupno deset mesta) za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.

Juriš na OI... Ženski četverac
Juriš na OI... Ženski četverac

Srebro je završilo oko vrata Katarine Bedec (u neolimpijskoj disciplini k-1 100 metara) i dvojca Milica Starović/Dalma Benedek Ružičić (k-2 500 m), dok su se bronzama okitili Marko Novaković i Nebojša Grujić (k-2 200 m), odnosno Marko Tomićević i Milenko Zorić na k-2 1.000 metara. Najbolja stvar u celoj priči jeste činjenica da ova žetva normi za Rio nije iznenadila u Kajakaškom savezu Srbije, pa ni same takmičare, što nam je potvrdio i bronzani Marko Tomićević.- Sve što smo izborili i očekivali smo. Nadali smo se da bi i muški četverac mogao do norme, ali se ispostavilo da nisu uspeli. Znalo se za ženski četverac, za Dragosavljevića... Dejan Pajić je imao problema, pa je bio pod znakom pitanja, ali je i on bio odličan. Sve u svemu, prezadovoljni smo!

Brzina... Marko Novaković i Nebojša Grujić
Brzina... Marko Novaković i Nebojša Grujić

Tomićević priznaje da su, nakon osvajanja bronze na Svetskom prvenstvu, ambicije porasle, ali naglašava da će o Riju misliti kad za to dođe vreme.- Posle onako dobre trke normalno je da razmišljamo i o medalji u Riju. Ali ne valja mnogo razmišljati na tu temu, treba se malo odmoriti od kajaka. Pred nama je državno prvenstvo, pa početkom sezone imamo Evropsko, koje će nam biti usputna stanica na putu ka Olimpijskim igrama - poručio je Tomićević, a na pitanje od koga očekuje medalje iz Rija, rekao je:- Mi naravno (osmeh), dvojac na 200 metara, Marko Dragosavljević, Milica i Dalma, sestre Moldovan. To su oni koji bi mogli do odličja - zaključak je našeg kajakaša.

Srebrne dame... Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić
Srebrne dame... Milica Starović i Dalma Benedek Ružičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track