KANDIDAT ZA TRENERA GODINE: Dragan Plavšić osvojio sedam medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima
Foto: KSS

Nema rezultata bez mukotrpnog rada

KANDIDAT ZA TRENERA GODINE: Dragan Plavšić osvojio sedam medalja na Svetskim i Evropskim prvenstvima

Ostali sportovi -
Naš plan je da nastavimo da svi zajedno unapredjujemo svoje sposobnosti kako bi na kraju ovog ciklusa uspeli da osvojimo medalju na Olimpijskim igrama u Riju – po mogućstvu, zlatnu, rekao je Plavšić

Savezni kajakaški stručnjak Dragan Gagi Plavšić jedan je od najozbiljnijih kandidata za najuspešnijeg trenera u Srbiji u ovoj 2014. godini. Trenutno je na putu za Srbiju iz Bugarske, iz Belmekena, gde je na pripremama sa svojim sportistima, koji su u ovoj 2014. godini osvojili sedam medalja na Evropskom i Svetskom prvenstvu i na Svetskim Kupovima.

Ovaj vrsni i talentovani stručnjak uneo je mnogo novina i svežine u rad Kajakaškog saveza Srbije, i zajedno sa stručnjacima kao što su Miroslav Aleksić, Miroslav Rodić i Jožef Šoti, doprineo da Srbija ove godine postane druga kajakaška nacija na svetu.

Kajak je počeo da trenira sa 15 godina, bio je juniorski i seniorski reprezentativac naše zemlje. Trenerskim poslom počeo je da se bavi pre 10 godina u klubu u kome se prvi put i sreo sa kajakom – KKK BSK Borča, kao pomoćnik kajakaškom treneru, profesioru Draganu Čakareviću.

Plavšić je završio Sportsku akademiju 2008. godine, posle čega je nasledio pokojnog Čakarevića na mesto trenera u klubu. Svoja akademska znanja o samom trenažnom procesu usavršavao je sa profesiorima Sergejem Ostojićem, Markom Stojanovićem i Vladimirom Koprivicom..

Na pitanje kako se stvaraju veliki šampioni kao što su sestre Moldovan, Tomićević, Torubarov, Boltić, Plavšić kaže:

”Teško. Potrebno je imati sportistu koji hoće, ali, koji i može da postigne vrhunske svetske rezultate. I kada pronađete takvog sportistu tek ste na početku, jer mu morate obezbediti i adekvatne uslove za razvoj, što nije nimalo lako. Pepreke na šampionskom putu su brojne i treba mnogo, mnogo rada i volje, a i sreće, da se na kraju popnete na pobedničko postolje na najvećim i najznačajnijim međunarodnim takmičenjima." Gagi Plavšić kaže da je kajak – veoma jednostavan sport:

”Nema rezultata bez abnormalno mukotrpnog rada. Na takmičenje se ide da se taj rad naplati ili da platiš ono što nisi uradio. Naš plan je da nastavimo da svi zajedno unapredjujemo svoje sposobnosti kako bi na kraju ovog ciklusa uspeli da osvojimo medalju na Olimpijskim igrama u Riju – po mogućstvu, zlatnu.”Sportista koje trenira Dragan Palvšić Gagi u 2014. godini osvojili su 9 medalja, i to:

Svetsko prvenstvo, Moskva srebrna medalja, sestre Moldovan K2 500mbronzana medalja, Nikolina Moldovan, K1 200m bronzana medalja, Tomičević, Torubarov K2 1000m

Evropsko prvenstvo, Brandenburgbronzana medalja, sestre Moldovan K2 500m

Svetski Kup, Milanosrebrna medalja, Boltić, Torubarov K2 500msrebrna medalja, sestre Moldovan K2 200m

Svetski Kup, Segedinzlatna medalja, Boltić, Torubarov K2 500msrebrna medalja, Boltić, Torubarov, Holpert, Terzić K4 1000m

Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore, Segedin srebrna medalja Boltić, Torubarov K2 1000m

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track