Karting trkom otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

Nagrada Beograda 2015

Karting trkom otvoren Šampionat Srbije u automobilizmu

Ostali sportovi -
Posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih vozača u nastojanju da se domaći automobilizam dodatno unapredi i afirmiše, rekao je Mirko Butulija

BEOGRAD - U organizaciji Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS), a uz podršku Auto-moto saveza Srbije i grada Beograda, u nedelju 3. maja najmlađi takmičari u automobilizmu otvorili su ovogodišnji Šampionat Srbije na kartodromu “Ada Huja” takmičenjem “Nagrada Beograda 2015”.

Mirko Butulija je naglasio da su se Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) i Moto savez Srbije (MSS), okrenuli starim korenima i postali deo sportskog komiteta AMSS.

“Karting jeste prvi ozbiljni dodir sa auto-moto sportom, gde se u startu pokaže da li neko ima talenta ili ne. Mi ćemo se truditi da u narednom periodu omogućimo mnogo bolje uslove, kako bi svi naši takmičari koji imaju nesporan talenat, volju i želju mogli u novoj takmičarskoj sezoni ostvare još bolje rezultate. Posebnu pažnju usmerićemo na bezbednost mladih vozača u nastojanju da se domaći automobilizam dodatno unapredi i afirmiše”, rekao je Mirko Butulija.

Šampionat Srbije u automobilizmu nastavlja se već 9. maja, brdskom trkom u Kuršumliji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track