BALKANSKI OBRAČUN U CIRIHU: Albanac ubio crnogorskog MMA borca!
Foto: Printskrin, Blick.ch

Švajcarska na nogama

BALKANSKI OBRAČUN U CIRIHU: Albanac ubio crnogorskog MMA borca!

Ostali sportovi -
Jeton Gjinaj sa Kosovase sumnjiči za ubistvo crnogorskog državljanina Borisa Račića

Švajcarska policija traga za Jetonom Gjinajem (30) sa Kosova, zbog sumnje da je ubio crnogorskog državljanina Borisa Račića (35).

Istraga je, prema pisanju medija u Švajcarskoj usmerena i na Gjinajevog brata, čije ime nije saopšteno.Račić je ubijen u nedelju u Cirihu. Policija je nedugo nakon ubistva uhapsila tri muškarca za koje sumnjaju da su povezani sa likvidacijom.

Račić i Gjinaj, navodno su dogovorili susret kako bi rešili sukob od ranije. Obojica su se sa prijateljima pojavili na dogovorenom mestu i u početku su normalno razgovarali.

“Odjednom je Jeton izvadio pištolj i zapucao. Boris je pao 100 metara dalje. Tri muškarca ostala su sa njim da mu pomognu, a Jeton i njegovi drugovi su pobegli”.

Portal Blick prenosi da je Gjinaj par dana pre ubistva na Fejsbuku pretio smrću Račiću. Tada mu je, uz psovke, napisao da će mu napraviti pakao i da će njegovo “lice biti poslednje što će videti u životu”.Ginaj, koji je takođe bio MMA borac, sa još dve osobe noževima je napao Račića pre dva meseca, ali je ovaj uspeo da se odbrani.

Švajcarski mediji povezuju Gjinaja i sa pucnjavom koja se dogodila 7. oktobra 2014. godine, ali to mu nije zvanično stavljeno na teret.Račić je bio profesionalni MMA borac, a radio je više godina kao obezbeđenje u ciriškom klubu "Maskota".

Švajcarski mediji tvrde da je bio član jedne tamošnje bande. Isti portal objavio je i da je Gjinaj osuđivan zbog pljačke, brutalnog prebijanja i drugih krivičnih dela.

Kurir sport / Srbija Danas Објава од Jeton Gjinaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track