Javni trening

(KURIR TV) PRIPREME ZA JUBILARNI 30. BEOGRADSKI MARATON: Siniša Mali na Adi trenirao za polumaraton

Ostali sportovi -

Na Adi Ciganliji danas je održan javni trening u okviru priprema za jubilarni 30. Beogradski maraton, za koji se, kako je rekao gradonačelnik Siniša Mali do sada prijavio rekordan broj učesnika - skoro 4.000 maratonaca iz 53 zemlje.

1 / 4 Foto: Marina Lopičić

I Mali je danas trenirao za predstojeći maraton da bi se, kako je rekao, pripremio i ispunio dato obećanje, da ove godine učestvuje u polumaratonu.

"Pripreme za maraton su uveliko u toku, a do sada se prijavilo skoro 4.000 maratonaca iz 53 zemlje, što je 50 odsto više nego prošle godine", rekao je Mali novinarima na Adi.

Predstojeći maraton, dodao je, biće rekordni i još jedna prilika za promociju Beograda i Srbije, ali i zdravlja i sporta.

"Ja dajem doprinos time što ću se potruditi da ispunim obećanje koje sam dao prošle godine, da se pripremim i istrčim polumaraton", kazao je gradonačelnik.

Inače, tradicionalno, svake poslednje nedelje u mesecu organizuje se javni trening na Adi u skopu priprema za maraton.

"Trčanje je borba protiv samog sebe i za sebe. Očekujem veliki broj mladih na maratonu, mi nemamo nikakav cilj ni rezultat koji jurimo, želimo da istrčimo, da promovišemo Beograd, Srbiju, sport, a ja svojim primerom pokušavam da ukažem na značaj svega toga", dodao je Mali.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da je ovo prvi put da jedan gradonačelnik želi da učestvuje u trci i da na taj način pruža podršku maratonu, da uspe i bude najbolji do sada.

"Po broju prijavljenih za maraton i polumaraton i po broju zemalja iz kojih dolaze, ali i u smislu tehničke organizacije, očekujemo najbolji maraton, dobru promociju Beogrda i povećan turistički promet", rekao je Nikolić.

Jubilarni 30. Beogradski maraton biće održan 22. aprila, uz prisustvo deset najvećih svetskih atletskih legendi, koji su bili promoteri ranijih maratona.

U okviru projekta "Legende ponovo u Beogradu", maraton će zajedno promovisati Bob Bimon, Karl Luis, Lase Viren, Sergej Bubka, Marlen Oti, Majk Pauel, Rosa Mota, Galina Čistjakova, Kevin Jang i Havijer Sotomajor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track