(KURIR TV) SPORTSKI PRAZNIK U BEOGRADU: Kurir sa 15 kamera prenosi ceo tok 30. Beogradskog maratona
Foto: Zorana Jevtić

SVETSKA EKSKLUZIVA

(KURIR TV) SPORTSKI PRAZNIK U BEOGRADU: Kurir sa 15 kamera prenosi ceo tok 30. Beogradskog maratona

Ostali sportovi -

Prvi put u tri decenije bogatoj istoriji maraton menja trasu, a trkači će ovog puta ići i preko Mosta na Adi.

Na 30. Beogradskom maratona učestvovaće preko 7.000 trkača iz 70 zemalja u polumaratonskoj i maratonskoj trci i veliki broj građana u „Koka-Kola“ trci zadovoljstva na 5 km.

U subotu beogradskim ulicama i bulevarima trčaće naši najbolji maratonci i polumaratonci u poslednjih deset godina.

Na novoj trasi oprobaće se i Olivera Jevtić, petostruka olimpijka. Uz nju, na starnoj liniji naći će se i višestruke prvakinje Srbije u maratonskoj disciplini Marijana Čegar Lukić, Nataša Ćulafić, Nora Trklja i Teodora Simović, dok će naše ultramaratonce predvoditi Darko Živanović, uz Kristijana Stošića i Sinišu Radivojevića.

- Ne verujem da će nova staza mnogo uticati na rezultat, pogotovo ne negativno, jer verujem da su organizatori razmišljali o tome. Meni je svaka trasa koja ide beogradskim bulevarima dobra. Beograđani znaju da podrže maratonce kada im je teško i to očekujem i ovog puta od publike pored staze - izjavila je Jevtićeva.

KURIR TV prenosiće direktno ceo tok ovog jubilarnog maratona. Prenos ćemo početi pola sata pre početka trke a imaćemo i uključenja našeg reportera sa nekoliko mesta na trasi maratona.

Bićete obavešteni o svakom detatalju ovog takmičenja jer će trasa biti pokrivena sa čak 15 kamera.

TRASA BEOGRADSKOG MARATONA (VIDEO)

IDEA je u godini jubileja Beogradskog maratona potpisala novi trogodišnji ugovor sa ovom sportskom manifestacijom i četvrti put zaredom biće deo ove trke. Zato ne oklevajte. Pripremite se i vi da zajedno s nama istrčite svoju trku s Beogradom i najuspešnijim svetskim atletičarima, jer ko na maraton dođe, taj maraton i stvara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track