LEGENDA U BEOGRADU: Sotomajor došao zbog Maratona, ali ide i na fudbalski derbi
Foto: Tanjug

Drugi put u Srbiji

LEGENDA U BEOGRADU: Sotomajor došao zbog Maratona, ali ide i na fudbalski derbi

Ostali sportovi -

Nekadašnji kubanski atletičar Havijer Sotomajor rekao je danas da mu je izuzetna čast što je izabran za promotera "velike manifestacije" kakav je predstojeći 29. Beogradski maraton.

"Hvala svima, ali pre svega što ste me pozvali da budem deo 29. Beogradskog maratona. Žao mi je što ću kratko biti ovde, pre svega zbog vašeg gostoprimstva. Čestitam svima na ovome, jer radite nešto mnogo lepo. Svake godine se sve više ljudi bavi sportom, a to je dobro, jer težimo ka nečemu zdravijem", rekao je Sotomajor na završnoj konferenciji uoči 29. Beogradskog maratona.

Sotomajoru, svetskom rekorderu u skoku u vis, ovo je druga poseta Srbiji.

"I pored toga što nisam često dolazio ovde, upoznat sam sa rezultatima vaših sportista u svetu. To nije mala stvar. Pre svega mi je poznata jedna osoba, a to je Dragutin Topić, koji je oborio moj juniorski rekord, ali i pored toga mi smo i dan danas veliki prijatelji", rekao je Sotomajor uz osmeh.

Na novinarsku konstataciju da će boraviti sutra u Beogradu i da se pored održavanja martona na stadionu "Rajko Mitić" igra i 151. "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana, Sotomajer je rekao da voli fudbal i da će rado otići na utakmicu ukoliko bude imao vremena.

Ovogodišnji 29. Beogradski maraton, koji je na programu sutra od 10 časova, počeće sa svoje tradicionalne pozicije u centru grada, na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Resavska ulice, kod poslovnice Er Srbije. Očekuje se učešće više od 6.000 polumaratonaca i maratonaca i više od 20.000 rekreativaca u Trci zadovoljstva.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić rekao je da će Beograd na ovogodišnjoj trci dobiti svog milionitog učesnika i najavio da se za naredni "30. Beogradski maraton sprema spektakl sa mnogo više promotera i učesnika".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track