LEIN REJSING: Pehovi su danak umoru
Foto: Kurir Sport

Kurir na Seat leon Evrokupu u Austriji

LEIN REJSING: Pehovi su danak umoru

Ostali sportovi -
Mladen Lalušić je izleteo sa staze, a Dejanu Bulatoviću je otkazao menjač u trci 1 na Red bul ringu

Trka 1 Seat leon Evrokupa vožena je na Red bul ringu i osvojio ju je Loris Hezemenas, vlasnik stotog "seat leon rejsera" u timu Target. Hezemans je s pol pozicije sjajno poveo trku u kojoj, uprkos 31 takmičaru, nije bilo problema na prvoj krivini.

Vozač srpskog Lein rejsinga Mladen Lalušić izleteo je sa staze na pretposlednjoj krivini prvog kruga, posle čega je skrenuo u boks, dok se Dejan Bulatović dobro startovao i držao korak sa vodećima.

Kako je u trenutku kad je Lalušić ušao u boks da mu mehaničari očiste otvor hladnjaka na stazu izašao sigurnosno vozilo, on nije izgubio čitav krug, ali je kasnije, u šestom krugu, ponovo ulazio u boks iz istog razloga. Mladi srpski automobilista je posle druge intervencije odlučio da odustane, jer mu se motor zagrejao na 130 stepeni.

U sedmom krugu Bulatoviću je menjač izbacio u prazan hod, pa je Crnogorac tek posle tri pokušaja ponovo ubacio u brzinu i nastavio trku. To ga je koštalo pada na začelje kolone, ali je ostao u trci.

Hezemans je kroz cilj prošao prvi, ispred Vilijamsa i Paulsena, a u kategoriji Torfej za dame, ponovo je trijumfovala Lusil Siprijano, koja je kroz cilj prošla 11. Bulatović je trku završio 27, dok je Lalušić rangiran kao 30. sa sedam pređenih krugova.

Posle trke, u taboru Lein rejsinga odmah su počele provere stanja oba automobila. Na Lalušićevom "seat leon rejseru" nisu uočena veća oštećenja, ali je glavni mehaničar Čajo Nikčević pronašao pukotinu na hladnjaku. Tim je odlučio da na oba automobila promeni hladnjake, što će svakako pomoći na sutrašnjoj trci 2, jer se očekuju veoma visoke temperature. I u ostalim timovima su se fokusirali na maksimalnu zaštitu svih komponenti od pregrevanja.

"Što se Dejanovog menjača tiče, prijavili smo problem Seat sportu", kaže tim menadžer Miroslav Rastović. "Većina timova se žalila na isti problem, ali je on nastao najverovatnije zbog visoke temperature. Još nismo doneli konačnu odluku da li ćemo menjač promeniti, zasad smo ga samo popravili, ali ćemo tokom noći još raditi na automobilima".

Rastović podseća da je timu ovo treći uzastopni trkački vikend, plus jedan test koji je urađen u međuvremenu.

"Gotovo mesec dana nismo uspeli da analiziramo automobile, da ih rasklopimo i proverimo delove. Mislim da su današnji pehovi danak umoru i manjku vremena da se posvetimo detaljima", razočaran je bio Rastović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track