LEIN REJSING: Sad nas smatraju ozbiljnim timom
Foto: Kurir Sport

Kurir na Seat leon Evrokupu u Austriji

LEIN REJSING: Sad nas smatraju ozbiljnim timom

Ostali sportovi -
Mladen Lalušić stigao do 17. mesta u trci 2 na Red bul ringu što je najbolji njegov rezultat ove sezone

Trku 2 Seat leon Evrokupa vožena na Red bul ringu osvojio je Španac Pol Rosel, koji je tom pobedom učvrstio vodeću poziciju na vrhu tabele.

Drugo mesto osvojio je domaći vozač Mario Dablander, kome su sudije progledale kroz prste za prerani start. Treći je na podijum izašao Južnoafrikanac Šejn Entoni Vilijams, a najbrža dama ovog puta bila je Edina Buš.

Mladen Lalušić je imao pune ruke posla, startovavši sa 24. mesta, a pre nego što ga je potkačila Edina Buš, dospeo je do 17. pozicije na kojoj je trku i završio uprkos kazni prolaska kroz boks zbog neodgovarajuće pozicije na startu. Dejan Bulatović je morao da odustane jer je bio žrtva udesa koji mu je polomio prednji levi branik.

"Ovo je definitvno moj najbolji rezultat. Kad pomislim da pre samo šest meseci nisam mogao da se odvojim od začelja kolone, ovo mi se čini kao san! Inače, 17 je moj broj na automobilu i moj srećan broj i sad sam kroz cilj prošao sedamnaesti. Dopada mi se ta simbolika", podelio je sa nama svoj prvi utisak Lalušić.

"Na oba automobila smo radili cele noći i uspeli smo da rešimo problem pregrevanja, što se odrazilo na perfomanse koje ste videli u trci. Tim je preumoran, ali smo zaista veoma, veoma zadovoljni rezultatom", kaže Mladen i dodaje "Žao mi je Deja, pokazao je da ima tempo da prođe kroz cilj među prvih deset, ali to je trkanje".

Šef tima Miroslav Rastović je posle jučerašnjeg peha u trci 1 vratio osmeh na lice.

"Znao sam da možemo da rešimo problem i tako je i bilo. Sad nam je još jasnije koliko su kvalifikacije važne i još ćemo raditi da to poboljšamo. Tempo u trci je bio sjajan, ali udesi su sastavni deo trkanja, pogotovu kad ima ovoliko takmičara koliko ih je došlo u Austriju", rekao je Rastović.

"Iskren da budem, jedva smo dočekali pauzu koja sledi iako nam sad predstoji rastavljanje automobila i potpuni remont. Najvažnije nam je da smo pokazali ovaj napredak i da nas sada svi gledaju kao ozbiljan tim. Čak su i ljudi iz Seat sporta pohvalili naš trud i postignuće. Ono što smo sada, želeli smo da budemo sledeće sezone, ali smo tu već sada", dodao je on.

Seat leon Evrokup posle vikenda u Austriji ide na letnju pauzu, a u akciju se vraća 18. septembra na legendarnom Nirburgringu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track