LUPILE I PETU RECKU: Srpske odbojkašice pobedile Dominikansku Republiku pred derbi sa Rusijom
Foto: Fonet

Svetska liga u Japanu

LUPILE I PETU RECKU: Srpske odbojkašice pobedile Dominikansku Republiku pred derbi sa Rusijom

Ostali sportovi -
Najefikasnije su bile Brankica Mihajlović sa 16 poena, Tijana Bošković sa 12 i Jovana Stevanović sa deset

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije zabeležila je peti uzastopni trijumf u Svetskoj ligi u Japanu. Rano jutros izabranice Zorana Terzića deklasirale su Dominikansku Republiku u meču 6. kola B grupe - 3:0 (25:18, 25:22, 25:22).

Meč je trajao 82 minuta. Najefikasnije su bile Brankica Mihajlović sa 16 poena, Tijana Bošković sa 12 i Jovana Stevanović sa deset

Podsetimo, Srpkinje su posle uvodnog poraza od Kine (1:3), savladale aktuelne svetske šampionke Amerikanke (3:2), a onda i Peru, Alžir i Južnu Koreju.

"Očekivao sam da ćemo zadržati nivo igre iz prethodnih utakmica, međutim to nije bio slučaj. Nije nam se obilo o glavu, dobili smo sa 3:0, ali nismo odigrali kako je trebalo, imali smo dosta uspona i padova, ne možemo da budemo skroz zadovoljni", rekao je Terzić posle meča i dodao:

"Nadam se da je ovo ta jedna od lošijih utakmica koje moramo da odigramo na turniru i da ćemo sutra biti bolji, jer ako želimo da napravimo dobar rezultat moraćemo puno više da se potrudimo i neke stvari uradimo bolje".

U utakmici sedmog kola, koja je na programu u ponedeljak od 8.00, Srbija se sastaje sa neporaženom Rusijom. Svetska liga ove godine predstavlja kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro.

"To su uvek intersantne i kvalitetne utakmice. Biće teško, obe ekipe su u vrhu i imaju šansu da zuzmu prva dva mesta koje vode u Rio. Teško je prognozirati, mislim da će motiv i mirnoća biti od presudne važnosti", rekao je Terzić.

Libero Suzana Ćebić istakla je da je najvažnije da je Srbije pobedila Dominikansku Republiku.

"Igra nije bil na nivou, ali do izražaja je došao naš kvlitetet. Okrećemo se Rusiji, sledeća utakmica je jedna od važnijih na turniru. Biće teško, moramo da odigramo kvalitetnije nego danas i vratimo se u ritam koji smo imali prethodnih dana. Iskreno verujem da ćemo uspeti u tome", poručila je Ćebić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track