MAĐARICE PREJAKE: Rukometašice Srbije doživele prvi poraz na SP
Foto: Reuters

Teško bez najboljih

MAĐARICE PREJAKE: Rukometašice Srbije doživele prvi poraz na SP

Ostali sportovi -
Ženska rukometna reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Mađarske 32:26 (18:16) u meču drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu u Danskoj.

Srbija je u prvom kolu igrala nerešeno sa Crnom Gorom 28:28. U ponedeljak je u grupi A slobodan dan, a Srbija će u utorak igrati sa Danskom.U srpskom timu najefikasnija je bila Katarina Krpež sa pet golova,, dok se kod Mađarske Tomori 10 puta upisala u strelce.

Crna Gora je ranije danas pobedila Japan 29:23. U grupi A se nalazi još selekcija Tunisa.

Plasman u osminu finala obezbediće po četiri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe. Selektor reprezentacije Srbije Saša BoškoviĆ izjavio je da je loš početak odlučio meč.

"Pokušali smo da se vratimo i imali smo šanse u drugom poluvremenu kad smo se primakli na jedan gol razlike. Kao da nismo imali svežinu, jer dosta su se devojke istrošile sinoć na utakmici sa Crnom Gorom. Imamo sutra slobodan dan koji ćemo da iskoristimo da se pripremimo za utakmicu sa Danskom", rekao je Bošković.

Jelena Živković se složila sa selektorom.

"Već na početku je Mađarska povela i napravila razliku. Odbrana i sredina nam je bila loša. U prvom poluvremenu smo uspele da se vratimo i to je bilo dobro. Jednostavno imale smo dosta promašenih zicera, plus loša odbrana što je i dovelo do ovakvog rezultata. Imamo dan odmora i moramo da se okrenemo drugim utakmicama koje nas čekaju. Moramo što pre da se dignemo, odmorimo i pripremimo taktiku za Dansku. Nadam se da će ispuniti trenutni cilj, a to je da prođemo grupu", navela je ona.Srbija brani srebrnu medalju osvojenu pre dve godine u Beogradu.Srbija na ovom SP igra nekompletna pošto su zbog sukoba sa selektorom Sašom Boškovićem nastup otkazale četiri najbolje naše rukometašice Andrea Lekić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Dragana Cvijić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track