MAGIČAN PREOKRET ODBOJKAŠICA: Srbija posle drame savladala Rusiju!
Foto: Fonet

Svetski kup

MAGIČAN PREOKRET ODBOJKAŠICA: Srbija posle drame savladala Rusiju!

Ostali sportovi -
Izabranice Zorana Terzića pružile su veoma dobru igru i ovim trijumfom zadržale šanse ze jednu od prve dve pozicije i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine

SENDAJ - Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je danas posle preokreta Rusiju sa 3:2, u setovima 22:25, 22:25, 25:14, 25:23 i 15:12, u drugoj utakmici Grupe A druge faze Svetskog kupa u Japanu.

Izabranice Zorana Terzića pružile su veoma dobru igru i ovim trijumfom zadržale šanse ze jednu od prve dve pozicije i plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je Tijana Bošković sa 27 poena, 17 je dodala Brankica Mihajlović, dok su Jovana Stevanović i Milena Rašić zabeležile po 16. Reprezentaciju Rusije predvodila je Natalija Območajeva sa 27 poena, dok je Tatjana Košeleva zabeležila 18.

Ovo je šesta uzastopna pobeda odbojkašica Srbije na Svetskom kupu i uz jedan poraz iz prvog kola protiv Kine nalaze se na trećem mestu sa 16 bodova, dva manje od Rusije i tri manje od Sjedinjenih Američkih Država.

Srpske odbojkašice sutra će od 12.10 po srednjeevropskom vremenu sastati sa Japanom.

Terzić: Bez hrabrosti u prva dva seta, presudio trećiSelektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da je treći set bio presudan za preokret njegovog tima protiv selekcije Rusije. "Čestitam mom timu. Dobili smo snažnog protivnika. Bilo je teško vratiti se i dobiti tri seta zaredom, posebno posle vođstva protivnika od 2:0. Igrali smo bez hrabrosti u prva dva seta. U trećem smo počeli da igramo dobro", rekao je Terzić za sajt takmičenja. On je pohvalio partiju Tijane Malešević, koja je sredinom meča zamenila Jelenu Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track