MAJSKE NAGRADE Među laureatima Paun, Mikec, Nikić, Maja...

Sportski savez Srbije

MAJSKE NAGRADE Među laureatima Paun, Mikec, Nikić, Maja...

Ostali sportovi -

Fudbalski trener Veljko Paunović, trofejni vaterpolista Slobodan Nikić, kapiten odbojkašica Maja Ognjenović i strelac Damir Mikec dobitnici su ovogodišnjih Majskih nagrada koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

Na tradicionalnoj svečanosti u Domu Narodne Skupštine najveće sportsko-društveno priznanje dodeljivali su čelnici SSS - predsednik Aleksandar Šoštar, potpredsednik Velizar Đerić, savetnik predsednika Dane Korica i generalni sekretar Vladimir Batez.

Umesto Paunovića, sadašnjeg trener Čikaga, nagradu je primio kapiten "zlatnih orlića" Predrag Rajković u društvu saigrača Filipa Manojlovića, Milana Gajića i Mijata Gaćinovića.

Ovogodišnji laureati su i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, dok su najbolji treneri selektor kik boks reprezentacije Nebojša Milošević i odbojkaški stručnjak Zoran Gajić.

Nagradu za životno delo dobili su Milun Delić (džudo) i Sreten Damjanović (rvanje).

"Ovo je prilika da pozdravimo i čestitamo našim sportistima na rezultatima. Oni su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju, ne samo po uspesima, već i ponašanjem. Sportisti ne bi imali toliko zapažene rezultate da nije pomoći države Srbije, ali i stručnosti njihovih trenera", rekao je Šoštar.

U Domu Narodne skupštine bili su i predstavnici Ministarstva omladine i sporta, grada Beograda, kao i državni sekretar za spor Predrag Peruničić.

"Pokazali smo da smo zemlja sporta i nadam se da će na Olimpijskim igrama biti mnogo medalja", poručio je Peruničić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track