MILICA MANDIĆ ZA KURIR: Nema veće časti od nošenja trobojke
Foto: Profimedia

Intervju: Olimpijska šampionka u tekvondou, devojka kojoj je suđeno da piše istoriju našeg sporta

MILICA MANDIĆ ZA KURIR: Nema veće časti od nošenja trobojke

Ostali sportovi -
Osvajačica jedine srpske olimpijske zlatne medalje s nestrpljenjem očekuje početak Evropskih igara u Bakuu i ističe da ovo za nju već predstavlja veliki doživljaj

Srbija sa Olimpijskih igara ima jednu zlatnu medalju, a nju je fantastičnim izdanjem u Londonu pre tri godine zavredila naša šampionka u tekvondou Milica Mandić.Skromna, glavom i nogama čvrsto na zemlji i večito nasmejana, Milica će na Evropskim igrama koje danas počinju u Bakuu (Azerbejdžan) imati zadatak da ispiše još jednu stranu istorije srpskog sporta i na ceremoniji otvaranja ponese srpsku trobojku.Mandićeva nam je otkrila kako se oseća u predvečerje velikog takmičenja i šta očekuje od prvih igara Starog kontinenta.- Velika je čast što su mene odabrali da budem barjaktar srpskog tima na prvim Evropskim igrama u Bakuu. S ponosom ću predstavljati svoju zemlju i olimpijski tim, sport, porodicu, sebe! Očekujem veliko zadovoljstvo - kaže olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić.Šta vam na sportskom polju predstavljaju Igre u Bakuu?- Donose veliki broj poena, koje sakupljamo za olimpijsku normu, i u rangu je gran pri turnira i Evropskog prvenstva. I dalje sam prva na rang-listi, ali su u prve četiri sve devojke iz Evrope i moram dobro da se držim da bih ostala među najboljima.Da li to „da se držim“ znači da Milica puca na medalju i na ovom takmičenju?- Ne mogu da obećam, ali imam veliku želju da se iz Azerbejdžana vratim s medaljom. Radujem se tom olimpijskom duhu jer u Baku svi idemo s velikom željom i maksimalno pozitivni. Meni su Igre, iako nisu ni počele, već doživljaj!Hoćete li imati vremena da gledate kolege iz srpske reprezentacije u svom, ali i nekim drugim sportovima?- Navijaću sigurno kad završim tekvondo turnir. Iz tekvondoa ide nas šestoro, četiri devojke i dva momka, i tim je zaista kvalitetan. Ne bih da govorim o mogućnostima i planovima, ali verujem da će biti medalja jer se zaista radi o kvalitetnim takmičarima.

Sportska prognozaMEDALJE? RECIMO, 27Milica Mandić zna kako se na najvećim sportskim smotrama osvajaju medalje. Pred našu šampionku postavili smo zadatak, koji joj je izgleda teže pao i od osvajanja zlatne medalje na OI u Londonu 2012. Tražili smo joj da prognozira s koliko će se odličja Srbija vratiti iz Azerbejdžana.- Uh... Pa, ne znam... Recimo, 27 medalja - rekla nam je Milica nakon insistiranja da nam da neku brojku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track