Ministar Udovičić se sastao sa novim ambasadorom Katara
Foto: Tanjug

UNAPREĐENJE SARADNJE

Ministar Udovičić se sastao sa novim ambasadorom Katara

Ostali sportovi -
Dvojica zvaničnika razgovarala o unapređenju saradnje dve zemlje, a jedna od tema bila je i predstojeća Međunarodna konferencija sportske medicine

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić sastao se danas sa novim ambasadorom Katara u Srbiji šeikom Mubarakom bin Fahad Jaem al-Tanijem.

Razgovaralo se o unapređenju saradnje dve zemlje, a jedna od tema bila je i predstojeća Međunarodna konferencija sportske medicine.

Na sastanku je iniciran proces izrade i usaglašavanja teksta Sporazuma o saradnji u oblasti omladine i sporta, kojim bi se stvorili uslovi za kvalitetnu, funkcionalnu i održivu saradnju između dve zemlje.

Inicijativa za zaključenje ovog sporazuma potekla je od ministra Udovičića na bilateralnom sastanku održanom u Dohi, 1. februara ove godine, na kome se sastao se sa ministrom omladine i sporta države Katar, Salah bin Ganem bin Naser Al Alijem.

Saradnja u oblasti sporta podrazumevaće razmenu sportista, korišćenje i razvoj sportske infrastrukture i razmenu trenera, a u oblasti omladine cilj Sporazuma je razmena iskustava i dobre prakse.

Ambasador Katara zahvalio je ministru Udovičiću i na pozivu za učešće na Međunarodnoj konferenciji sportske medicine u Beogradu, rekavši da mu je čast da prisustvuje takvom događaju.

Međunarodna konferencija sportske medicine, koja za cilj ima razmenu iskustava u oblasti savremene medicine sporta i rehabilitacije, biće održana u Beogradu od 21. do 23. maja.

Ministar je naglasio da je za Srbiju izuzetna čast što će biti domaćin svetskoj eliti sportske medicine. Na ovom prestižnom dogadaju očekuje se učešće oko 50 najuglednijih predavača i profesora iz oblasti sportske medicine.

Predavači će biti svetski priznati elakri koji su vodeći u Međunarodnom olimpijskom komitetu, Svetskoj fudbalskoj federaciji, Evropskoj fudbalskoj uniji i drugim institucijama, a koji su priznati u lečenju najkomplikovanijih sportskih povreda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track