Ministarstvo sporta podržalo BGD maraton sa 5,4 miliona dinara
Foto: Mos.gov.rs

Sve spremno za subotu

Ministarstvo sporta podržalo BGD maraton sa 5,4 miliona dinara

Ostali sportovi -
Beogradski maraton, 28. po redu, održaće se u subotu, a start je zakan za 10 sati

BEOGRAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i predsednik Atletskog saveza Srbije (ASS) Veselin Jevrosimović potpisali su danas ugovor o finansiranju 28. Beogradskog maratona na osnovu kojeg će ministarstvo za organizaciju izdvojiti 5,4 miliona dinara.

"Skoro 5.000 trkača, među kojima će biti učesnika iz celog sveta, govori o značaju ove manifestacije. Maraton je sastavni deo sportskog života Beograda i naše zemlje. Brine me podatak da svako peto dete u Srbiji ima prekomernu težinu, to je jedan od problema sa kojima kao ministarstvo treba da se suočimo i da radimo na njemu. Pružanjem podrške ovakvim manifestacijama želimo da promovišemo sport i rekreaciju među mladima", rekao je Udovičić.

On se zahvalio ASS na saradnji i pohvalio njihove dosadašnje rezultate u oblasti širenja sportske infrastrukture i broja dece koja kreću da se bave atletikom.

"Nadam se da će maraton okupiti što veći broj učesnika na ulicama Beograda. Time šaljemo poruku da je Srbija zemlja sporta i zato pozivam sve građane da sa decom i prijateljima ove subote učestvuju u nekoj od trka", poručio je Udovičić.

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović zahvalio se na podršci.

"Nije ovo pomaganje samo atletike kao sporta, već i kao zdravog načina života. Nadam se da ćemo u naredom periodu uzvratiti na najbolji način - rezultatima", rekao je Jevrosimović.

Beogradski maraton, 28. po redu, održaće se u subotu, a start je zakan za 10 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track