ALEKSANDAR KUKOLJ: Ne priznajem ništa osim medalje
Foto: Dragana Udovičić

Pred prve Evropske igre u Bakuu

ALEKSANDAR KUKOLJ: Ne priznajem ništa osim medalje

Ostali sportovi -
idem na odličje koje bi mi donelo što više bodova za normu za Olimpijske igre u Riju 2016.

Srpski džudista Aleksandar Kukolj (24) s nestrpljenjem očekuje početak Evropskih igara, koje će od 12. do 28. juna biti održane u Bakuu (Azerbejdžan).Pred takmičenje koje se održava prvi put u istoriji naš reprezentativac naglašava da je zacrtao jasan cilj i da dobro zna kakvim će rezultatom biti zadovoljan, a šta bi ga ostavilo neispunjenim.- Očekivanja su najveća kao i pred svako takmičenje. Daću sve od sebe, a realno ništa ispod medalje me ne bi zadovoljilo. Znam da će biti teško - kaže na početku razgovora Kukolj.

Igre u Bakuu veoma su značajne i kad je u pitanju plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru naredne godine.- Mogu da osvojim ozbiljne bodove za normu. Nismo imali Evropsko prvenstvo, pa je ovo na neki način zamena za to takmičenje. Sve što vredi u Evropi biće u Bakuu.Da li vam činjenica da učestvujete na prvim Igrama u istoriji stvara dodatnu tenziju?- Trudim se da isključim pritisak koji bi negativno uticao na borbe. Velika je stvar što pišemo istoriju, a ja sam nekako uvek na tako velikim takmičenjima radio najbolje.Posle Igara nećete imati mnogo vremena za odmor...- Da. Imamo Svetsko prvenstvo dva meseca kasnije, ali mi je Baku prioritet. Kad to završim, okrenuću se narednom takmičenju. Neću raditi pripreme od početka, samo ću nastaviti da održavam formu koju tempiram za Igre u Azerbejdžanu.

Uvek uz kolege iz reprezentacijeHRANIMO JEDNI DRUGEAleksandar Kukolj očekuje da s Evropskih igara u Bakuu ponese veliki broj lepih uspomena i najavljuje veliki broj medalja za Srbiju.- Ne mogu da budem objektivan jer smo prijatelji. Nadam se da ćemo osvojiti bar trideset medalja. Biću uz kolege na svim takmičenjima i maksimalno podržati svakog našeg sportistu. Mi se u olimpijskom selu hranimo energijom pred nastupe - rekao nam je Kukolj.

Pripreme 2019.HOLANDIJA DOMAĆINNa vanrednom zasedanju Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta (EOK) u Beleku, jednoglasno je odlučeno da domaćin Drugih evropskih igara 2019. godine bude Holandija.Holandski olimpijski komitet i Izvršni komitet Evropskih olimpijskih komiteta zajedno će izraditi definitivan sportski, privredni i finansijski plan.- Holanđani su sastavili veoma uzbudljiv predlog za organizaciju Evropskih igara 2019. godine, koji se savršeno uklapa sa strateškim pristupom EOK. Prioritet su fleksibilnost, održivost i kvalitet. Oduševljen sam što se članstvo EOK složilo s tim - rekao je predsednik Evropskih olimpijskih komiteta Patrik Hiki.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track