NEPREVAZIĐENA KRALJICA ATLETIKE: Ivana Španović najbolja atletičarka Balkana
Foto: Reuters

Bravo Ivana!

NEPREVAZIĐENA KRALJICA ATLETIKE: Ivana Španović najbolja atletičarka Balkana

Ostali sportovi -

Srpska atletičarka Ivana Španović po treći put je proglašena za najbolju atletičarku Balkana u kategoriji seniorki.

Španovićeva je istu titulu ponela i 2013. i 2015. godine.

U kategoriji seniora nagradu je odneo Turčin Jasmani Copelo, osvajač bronzane medalje na Olimpijskim Igrama u Riju na 400m prepone.

Nagradu prvoj dami Balkana uručio je predsednik Balkanske atletske federacije i prvi potpredsednik Evropske Atletike Dobromir Karamarinov. Ivana je ovu titulu ponela na osnovu rezultata postignutih na najvećim takmičenjima u protekloj zimskoj i letnjoj sezoni.

Pored nagrade za najbolju na Balkanu, na konferenciji o sportu "SPORTO" koja je nedavno održana u Portorožu, Španovićeva se okitila jos jednom titulom. Ivana je zajedno sa zajedno sa Novakom Đokovicem i Košarkaškim klubom Crvena Zvezda proglašena za najbolji sportski brend Srbije.

U konkurenciji dama nominovane su Milica Dabović, Ana Ivanović, Milica Mandić, Jasna Šekarić, a Španovićeva je kako saznajemo bila daleko ispred konkurencije. Dobitnici su odlučeni na osnovu istraživanja koje je sprovela agencija Mediana među javnim mnjenjem, a gde se ocenjuju popularnost, prepoznatljivost, uspešnost i marketing atraktivnost. Ovo je već druga godina za redom da Ivana Španović bude proglašena za najbolji sportski brend Srbije.

Kada su u pitanju bivše republike Jugoslavije, nagrađeni su Tina Maze, Peter Prevc i NK Maribor iz Slovenije, Sandra Perković, Luka Modrić i KHL Medveđčak iz Hrvatske.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track