NEUSPEŠAN DAN SRBA: Porazi u mačevanju, badmintonu i boksu u Bakuu
Foto: Marina Lopičić

Evropske igre

NEUSPEŠAN DAN SRBA: Porazi u mačevanju, badmintonu i boksu u Bakuu

Ostali sportovi -
Caran stala u šesnaestini finala u mačevanju, izgubila i Milica Simić u badmintonu, kao i Igor Bjelan, a bokserka Jelić poražena u četvrtfinalu

Romana Caran jedina predstavnica Srbije u mačevanju na Evropskim igrama u Bakuu danas je startovla u disciplini mač.

U šesnaestini finala poražena je od Ane Kun iz Mađarske rezultatom 15:7. U grupnoj fazi takmičenja Romana je zabeležila dve pobede i tri poraza i u grupi B zauzela 5. poziciju. Ona je rezultatom 5:3 savlada Husejnovu Samiru iz Azerbejdžana i sa 5:2 Bohus Reku iz Mađarske. Bolja od Romane rezultatom 5:2 bila je Lorens Korina iz Velike Britanije. Romana je poražena i od Italijanke Batini Kamile 5:4 i sa 5:1 od Kipru Erike iz Estonije.

Reprezentativka Srbije u badmintonu Milica Simić poražena je sa 2:0 u gemovima (21:15, 21:16) od Portugalke Sonje Gonzalves u drugom meču grupne faze takmičenja. Protivnica u sutrašnjem trećem kolu grupne faze takmičenja biće joj takmičarka iz Španije Azurmeni Klarom.

Igor Bjelan poražen je od Švajcaraca Boni Matijasa sa 2:0, po gemovima (21:16, 21:6). Vural Emre iz Turske biće Igorov protivnik u poslednjem meču grupne faze takmičenja.

Naša bokserka Jelena Jelić poražena je u četvrtfinalu lake kategorije rezultatom 3:0. Bolja od srpske bokserke bila je Nemica Bugar Tashena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track