NEVEROVATNA PRIČA: Dobio olimpijsku medalju posle 11 godina
Foto: AP

Pravda je spora ali dostižna

NEVEROVATNA PRIČA: Dobio olimpijsku medalju posle 11 godina

Ostali sportovi -
Australijski biciklista bronzu je osvojio na trci koja je vožena tokom Olimpijskih igara u Atini 2004. godine

Australijski biciklista Majkl Rodžers u ponedeljak je dobio olimpijsku medalju i to 11 godina nakon trke koja je održana u Atini.

Rodžers je u trci na hronometar na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine zauzeo četvrto mesto. Međutim, Amerikanci Tajleru Hamiltonu zlato je naknadno oduzeto zbog dopinga, pa je Australijancu pripala bronzana medalja.Hamilton je bio pozitivan na doping testu na Olimpijskim igrama, međutim zbog greške laboratorije u Atini nije bilo moguće da se sprovede B testiranje, pa mu medalja nije oduzeta. Godinu dana kasnije Američka antidoping agencija ipak ga je suspendovala na dve godine.

Četiri godine kasnije, 2009. Hamilton je ponovo bio pozitivan na doping testu, nakon čega je suspendovan na osam godina. U maju 2011. godine javno je priznao uzimanje nedozvoljenih stimulansa i bio je jedan od ključnih svedoka u procesu protiv sunarodnjaka Lensa Armstronga.

Međunarodni olimpijski komitet oduzeo je Hamiltonu medalju u oktobru 2012. godine, ali je Australijanac gotovo tri godine morao da čeka da mu se uruči bronza.

"Srećan sam i ponosan. Ova medalja je velika satisfakcija za sav naporan rad i trud. Ovaj trenutak, kao i cele Olimpijske igre u Atini pamtiću zauvek", rekao je 35-godišnji Australac, bivši trostruki svetski prvak na hronometar.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track