NEVIĐENA BRUKA: Olimpijac Čaba Silađi platio kartu za bazen da bi trenirao!
Foto: Fonet

Sramota za Košutnjak i Plivački savez Srbije

NEVIĐENA BRUKA: Olimpijac Čaba Silađi platio kartu za bazen da bi trenirao!

Ostali sportovi -
Srpski plivač koji je izborio učešće na Olimpijskim igrama u Riju suočava se sa potpunom nebrigom Plivačkog saveza Srbije

Srpski plivač Čaba Silađi, koji je nedavno obezbedio učešće na Olimpijskim igrama u Riju, morao je da plati kartu za bazen na Košutnjaku kako bi odradio trening! Silađi je iz svog džepa izvadio 250 dinara i ušao na bazen nacionalnog plivačkog centra u terminu za rekreativce.

Ova neverovatna činjenica samo govori o radu Plivačkog saveza Srbije, za koji Silađi ima samo reči kritike.

- Ma situacija je očajna. Šta da vam kažem kada se desilo da izgubimo termine na bazenu u Košutnjaku. Ove godine nismo dobili niti jednu stipendiju Ministarstva za sport i omladinu, a siguran sam da je za to isključivo kriv Plivački savez. Imam informaciju da su stipendisti ostalih saveza isplaćeni. Novac je potreban da bi se ispunio program, a trenutno to pokriva moj novi klub Tamiš, odnosno porodica Higl, koja je sjajno organizovala klub. Da nije njih, verujte da od ovoga ne bi bilo ništa - rekao je Čaba Silađi za Kurir.

Goran Bojović, direktor Zavoda za sport, u čijem sklopu se nalaze bazeni, u izjavi za Sportski žurnal kaže da Zavod ne snosi odgovornost.

- Čuo sam se sa Čabom Silađijem i pitao sam ga zašto se meni nije obratio. On je obavešten od strane Plivačkog saveza Srbije da više nemaju termine, a savez je i nas obavestio da neće koristiti naše bazene dok ne reše internu situaciju koju imaju. Lično sam rekao Silađiju da dođe kod nas, da Srbija stoji iza njega i da ću ja platiti termine da on ne bi imao problema s treninzima. Čaba mi se zahvalio i rekao da će nam dostaviti spisak plivača kojjima su ugroženi treninzi i da bi to trebalo da se reši sa Plivačkim savezom Srbije - naveo je Bojović.(P. G.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track