NIŠTA OD MEDALJE: Stjepanović bez finala na 400m slobodno
Foto: Profimedia

Svetsko prvenstvo u Kazanju

NIŠTA OD MEDALJE: Stjepanović bez finala na 400m slobodno

Ostali sportovi -
Stjepanović je u svojoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj je nastupilo deset plivača, zauzeo osmo mesto rezultatom tri minuta, 49 sekundi i 49 stotinki

Srpski plivač Velimir Stjepanović nije uspeo da se plasira u finale trke na 400 metara slobodnim stilom na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Stjepanović je u svojoj kvalifikacionoj grupi, u kojoj je nastupilo deset plivača, zauzeo osmo mesto rezultatom tri minuta, 49 sekundi i 49 stotinki.

On je u ukupnom plasmanu zauzeo 12. mesto. Najbolje vreme u kvalifikacijama imao je kineski plivač Sun Jang – tri minuta, 44 sekunde, 99 stotinki.

Finalna trka na 400 metara slobodnim stilom na programu je popodne.

Ivan Lenđer je u disciplini 50 metara delfin, ostvario vreme 23,86, što mu je donelo 21. poziciju u kvalifikacijama, a samo za 16 bilo je mesta u polufinalu. Lenđeru je nedostajalo 19 stotinki da bi prošao dalje.

Prvog dana takmičenja u plivanju na šampionatu sveta u Kazanju nastupila je i Anja Crevar, koja nije uspela da se plasira u polufinale discipline 200 metara mešovito. Crevar je u kvalifikacijama zauzela 35. mesto rezultatom dva minuta, 21 sekunda i 51 stotinka.

Srpska plivačica Katarina Simonović nije uspela da se plasira u finale trke na 400 metara slobodnim stilom.Simonović je deonicu od 400 metara preplivala za četiri minuta, 20 sekundi i 94 stotinki, što je bilo dovoljno za 35. mesto u kvalifikacijama. Najbolje vreme u kvalifikacijama imala je Amerikanka Kejti Ledecki, koja je i glavni favorit za osvajanje zlatne medalje u ovoj disciplini. Ona je trku završila za četiri minuta, jednu sekundu i 73 stotinke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track