OBELEŽEN DAN MLADIH: Udovičić na centralnoj proslavi na novosadskom Štrandu
Foto: MOS

Briga o mladima

OBELEŽEN DAN MLADIH: Udovičić na centralnoj proslavi na novosadskom Štrandu

Ostali sportovi -
Ministar Udovičić i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovali su na novosadskom Štrandu raznovrsnim programima kojima je na svojevrsan način obeležen Međunarodni dan mladih

NOVI SAD - Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je danas u Novom Sadu, na centralnoj manifestaciji obeležavanja Međunarodnog dana mladih, da ova Vlada Srbije ne želi da beži problema sa kojima se mladi suočavaju, nego nastoji da se s njima suočava i da ih rešava na najbolji način.

Posle zajedničkog obilska štandova i mnogobrojnih sportskih i drugih terena, na kojima su na najlepšoj dunavskoj plaži svoje delatnosti i aktivnosti predstavilo više od 30 nevladinih omladinskih i sportskih organizacija, Udovičić je izjavio novinarima da ima problema koji tište mlade u Srbiji, zbog kojih oni mogu da budu nezadovoljni ali je naglasio da se oni rešavaju.

"Bavimo se gorućim problemima koji tište mlade ljude u Srbiji, ne želimo da bežimo od njih nego nastojimo da budemo odgovorna Vlada, da se suočimo sa tim problemima i da ih rešavamo", naglasio je ministar i dodao da je stopa nezaposlenosti problem koji najviše pogađa mlade u našj zemlji. Prioritet Nacionalne strategije za mlade i Vlade Srbije jeste kako da smanjimo nezaposlenost, odnosno da "povećamo zapošljivost mladih u Srbiji", istakao je Udovičić, koji očekuje u narednom periodu i "kvalitetniju brigu o kancelarijama za mlade" i unapređivanje tog sistema.

Udovičić je izrazio zadovoljstvo zbog, kako je rekao, sistemske brige o mladima u Gradu Novom Sadu i naglasio da će resorno ministarstvo podržavati i ubuduće lokalne samouprave koje sistematski vode brigu o mladima.

Gradonačelnik Vučević je istakao da je ponosan zbog toga što je Novi Sad u najužem izboru za Omladinsku prestonicu Evrope 2018. godine, napominjući da "tu priču nose upravo mladi, mnogobrojne omladinske, nevladine studentske organizacije i pojedinci, koji su grad pokrenuli i ohrabrili za tu prestižnu titulu".

"Ako je Novi Sad dobije, ona će se odraziti u prvom redu na "bolju bezbednost mladih, bolje uslove za njihovo školovanje i zapošljavanje, kao i na poboljšanje uslova za bavljenje sportskim, i drugim aktivnostima", rekao je Vučević.

Gradonačelnik je zahvalio ministru Udovičiću na podršci, ne samo u kandidaturi za tu titulu nego i za ostvarivanje drugih aktivnosti pre svega mladih u Novom Sadu.

Posle obilaska štandova, Udovičić i Vučević učestvovali su u revijalnoj košarkaškoj utakmici, zajedno sa poznatim sportistima i stipendistima Fonda za mlade talente.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track