OČEKUJU NASTAVAK ŽETVE MEDALJA: Srpski kajakaši otputovali u Baku
Foto: KSS

Evropske olimpijske igre u Bakuu

OČEKUJU NASTAVAK ŽETVE MEDALJA: Srpski kajakaši otputovali u Baku

Ostali sportovi -
Ovo su prve Evropske igre a mi imamo dobar tim i takmičare koji uvek idu na pobedu i na medalju, rekao je selektor kajakaškog tima Miroslav Rodić
1 / 2 Foto: KSS

Kajakaški tim Srbije otputovao je u Baku na prve Evropske igre na kojima će pokušati da nastavi trend osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Srbija je prošlog meseca na prvenstvu Evrope u češkim Račicama osvojia rekordnih sedam medalja, a konkurencija u Bakuu biće još jača jer se približava SP, koje je kvalifikaciono za Olimpijske igre. "Ovo su prve Evropske igre a mi imamo dobar tim i takmičare koji uvek idu na pobedu i na medalju. Nadam se da će i ovoga puta biti tako", rekao je selektor kajakaškog tima Miroslav Rodić na konferenciji za medije na aerodoromu "Nikola Tesla". Najuspešnija sportistkinja Srbije u 2014. godini Nikolina Moldovan rekla je da reprezentativci spremni putuju u glavni grad Azerbejdžana.

"Oformili smo najzad ženski četverac i popunili sve posade i u muškim i u ženskim disciplinama. Idemo u najjačem sastavu i očekivanja su velika jer smo navikli celu zemlju da donosimo medalje. Nadam se da će i u Bakuu biti isto", rekla je Moldovan.

Ispred muškog dela tima prisutne je pozdravio Marko Novaković.

"Navikli smo Srbiju na medalje i potrudićemo se da i u Bakuu napravimo što bolji rezultat i osvetlamo obraz ove zemlje. S obzirom da su ovo prve Evropske igre potrudićemo se da uđemo na neki način u istoriju i podignemo kajak na još viši nivo", rekao je Novaković.

Prve Evropske igre održaće se od 12. do 28. juna u Bakuu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track