OKS i Fondacija Divac renovirali sportsku salu u Paraćinu
Foto: Dragana Udovičić

Svečano otvaranje

OKS i Fondacija Divac renovirali sportsku salu u Paraćinu

Ostali sportovi -
Obnovljena sportska sala u okviru Sportsko rekreacionog centra u Paraćinu, oštećena u prošlogodišnjim poplavama, svečano je otvorena danas zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije (OKS) i Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Sredstva za obnovu sportske sale u školi u Paraćinu i za jošš sedam sportskih objekata širom Srbije u iznosu od 180.000 dolara, prikupio je Olimpijski komitet Srbije iz donacija Međunarodnog olimpijskog komiteta, Evropskih olimpijskih komiteta, Međunarodnog komiteta Mediteranskih igara, nacionalnih olimpijskih komiteta Rumunije, Albanije, Crne Gore, Slovačke, Tekvondo kluba Galeb i Sportske arbitraže OKS.

Pored sale u Paraćinu obnovljeni su sportski objekti u Obrenovcu, Bogatiću, Tekiji, Gornjem Milanovcu, Ljuboviji i Smederevskoj Palanci, a ovih dana se završava i obnova sportskog objekta u Krupnju. Projekat obnove sportskih terena realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac.

"Hteo bih da se zahvalim svim našim prijateljima iz olimpijske porodice kako iz Evrope i sveta, tako i onima iz Srbije koji su brzo odreagovali u teškom trenutku kada je Srbiju prošle godine zadesila velika nesreća. Hvala i našem partneru na ovom zadatku Fondaciji Ana i Vlade Divac koji su svojim iskustvom u ovakvim projektima pomogli da ovo uradimo na najbolji mogući način. Najvažnije je da mladi ljudi sa ovih opština ponovo imaju svoje terene i uslove za bavljenje sportom,” izjavio je generalni sekretar OKS Djorđe Višacki.

Fondacija Ana i Vlade Divac je u okviru projekta obnove poplavljenih područja do sada obnovila 11 objekata za decu, 11 sportskih objekata, 110 porodičnih kuća i dodelila 252 granta za obnovu poljoprivredne proizvodnje ili malih biznisa oštećenih u poplavama 2014. godine u ukupnoj vrednosti od 1,8 miliona dolara.

"Drago mi je da smo danas ovde i da smo zahvaljujući Olimpijskom komitetu Srbije bili u prilici da obnovimo još jedan sportski objekat i mesto gde treniraju neki novi šampioni. Bavljenje sportom je od izuzetne važnosti za razvoj dece i omladine, a Fondacija na prvom mestu brine i radi na unapređivanju uslova za njihov kvalitetan razvoj i odrastanje", rekla je Ana Divac, predsednica Upravnog odbora Fondacije Ana i Vlade Divac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track