OLIMPIJSKE IGRE: Divac potpisao poziv za učešće sportista u Riju
Foto: OKS

Do sada 69 članova

OLIMPIJSKE IGRE: Divac potpisao poziv za učešće sportista u Riju

Ostali sportovi -
Naš tim u ovom trenutku broji 69 članova, što je napredak u odnosu na isti period pre Igara u Londonu, izjavio je prvi čovek Olimpijskog komiteta Srbije

BEOGRAD - Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac potpisao je večeras na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat zvaničan poziv za učešće srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneriru sledeće godine.

Potpis je deo uobičajene procedure u kojoj Međunarodni olimpijski komitet (MOK) upućuje poziv nacionalnim olimpijskim komitetima.

"Naš tim u ovom trenutku broji 69 članova, što je napredak u odnosu na isti period pre Igara u Londonu. U OKS smo pre šest godina postavili sistem praćenja i finansiranja programa vrhunskih sportista i to daje rezultate", izjavio je Divac.

On je dodao da je siguran kako će se niz nastaviti uoči i na samim Igrama i podsetio da je na nedavnim Evropskim igrama u Bakuu osvojeno 15 medalja, od čega osam zlatnih.

"Dragi sportisti, važno je da kada krenete u Rio imate osećaj da ste jedan tim, da budete jedni drugima najveća podrška i to će vam doneti medalju više. Uveren sam da ćete uz podršku tima i cele nacije postići najbolje rezultate kada to bude najpotrebnije. Naši sportisti su na pravom putu, važno je da ste jedan tim i bićete ambasadori Srbije na svetskoj sceni", poručio je Divac.

Olimpijskoj večeri prisustvovali su mnogobrojni srpski olimpijci, a u njihovo ime zvanicama se obratila šampionka iz Londona Milica Mandić.

"Živimo za trenutak da na pobedničkom postolju pevamo himnu Srbije i želja nam je da se po povratku iz Rija vidimo ispred Skupštine grada i u karnevalskoj atmosferi proslavimo medalje", poručila je ona.

Svečanosti u hotelu Hajat prisustvovali su i predstavnici svih Saveza, sponzora, kao i predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track