PAPUČARI: Sportistima supruge kroje karijeru
Foto: Profimedia

žene GAZDE U KUĆI

PAPUČARI: Sportistima supruge kroje karijeru

Ostali sportovi -
SPISAK Vlada Stošić zbog žene nije došao u Crvenu zvezdu, i tako se pridružio velikom broju onih koji su zaobišli Srbiju

Želeo je Vlada Stošić da preuzme funkciju sportskog direktora Crvene zvezde, ali kako je njegova supruga odbila da se preseli u Beograd, on se pridružio čitavom nizu sportista koji zbog stava svojih lepših polovina nisu radili u Srbiji.Isti razlog kao i Stošić svojevremeno je tadašnjem predsedniku kluba s Marakane Draganu Stojkoviću izneo i poznati italijanski stručnjak Luiđi de Kanio. Takođe, pre gotovo deceniju i po Partizan je imao postignut dogovor s nekadašnjim defanzivcem Juventusa Morenom Toričelijem i praktično se samo čekao njegov dolazak u srpsku prestonicu, ali je on u poslednjem trenutku otkazao jer njegova supruga nije želela da živi u Beogradu.

Zenga zbog bahate Raluke nije postao selektor Srbije
Zenga zbog bahate Raluke nije postao selektor Srbije

Još jedan italijanski stručnjak nije dobio posao u Srbiji zbog supruge, i to Valter Zenga, koji je najveći trenerski uspeh postigao upravo u Crvenoj zvezdi. Razlog leži u činjenici da je, nakon što je napustio crveno-bele, njegova supruga Raluka, inače Rumunka, o Srbiji i Beogradu pisala kao o „iznutricama Jugoslavije“, pa je to bilo dovoljno da Italijan ne postane selektor „orlova“.Američki košarkaš Ejsi Lo nije se dugo zadržao u Partizanu, odakle je bukvalno pobegao, i to je sam platio da ga puste jer mu se, kako je kasnije pričao, nije sviđao život u našem glavnom gradu. Međutim, istina je da njegova supruga nije bila zadovoljna onim što pruža Beograd i zbog toga je Lo odlučio da se posle zimske pauze ne vrati među crno-bele, a potom je otišao u Atinu.

Sluša samo žene u familiji... Murinjo sa ćerkom i suprugom
Sluša samo žene u familiji... Murinjo sa ćerkom i suprugom

SpecijalniI MURINJO SLUŠA ŽENUNajbolji trener današnjice, Portugalac Žoze Murinjo poznat je kao neko ko ne voli da sluša tuđe savete, ali izuzetak je kad ih dobija od supruge. Naime, Specijalni je praktično već bio viđen kao selektor selekcije Engleske, ali je onda dobio packu od lepše polovine.- Engleska je trebalo da igra prijateljski meč u Parizu, već sam razmišljao o sastavu ekipe kad mi je supruga rekla: „Kad je sledeći meč?“ Trebalo je da bude za dva meseca, a ona je kazala: „Pa šta ćeš da radiš do tada? Zaboravi na to. Nije to za tebe“ - objasnio je Murinjo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track