PATRIJARH IRINEJ PRIMIO OSVAJAČE MEDALJA: Sportisti menjaju glas o nama
Foto: Zorana Jeftić

Poseta

PATRIJARH IRINEJ PRIMIO OSVAJAČE MEDALJA: Sportisti menjaju glas o nama

Ostali sportovi -
Mi smo bolji narod nego što se misli, sa velikom istorijom i još većom kulturom, poručio je patrijarh predstavnicima, Košarkaškog, Vaterpolo i Fudbalskog saveza Srbije

Patrijarh srpski Irinej primio je igrače i predstavnike Košarkaškog, Vaterpolo i Fudbalskog saveza, koji su sa svetskih i evropskih takmičenja poneli medalje i poručio da su oni ambasadori naše zemlje i da doprinose da se čuje glas o nama. "U prilici ste i možete da pokušate da utičete da se promeni mišljenje o nama. Mi smo bolji narod nego što se misli, sa velikom istorijom i još većom kulturom", rekao je patrijarh na prijemu u Patrijaršiji. Naši igrači imaju moralne vrednosti i u tom slučaju uspesi, kako je rekao patrijarh, nisu iznenađenje. Njihov uspeh, dodao je, dokaz je i odanosti zemlji.

Selektorka ženske košarkaške reprezentacije, koja je osvojila šampionat Evrope, Marina Maljković, rekla je da su one uz božju volju osvojili svet.

U ime vaterpolista zahvalio je Sava Ranđelović, a u ime Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević, koji je istakao da je ponosan na mladu fudbalsku reprezentaciju koja je osvojila Svetsko prvenstvo.

"Osim dobre volje pokazalo se kako i koliko možemo kad imamo ljudske vrednosti", rekao je Milošević.

Gosti su na prijemu patriharhu Irineju poklonili dresove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track