PISTORIJUSU PORUKA IZ RIJA: Kad završiš sa zatvorom dobrodošao si na Igre

PISTORIJUSU PORUKA IZ RIJA: Kad završiš sa zatvorom dobrodošao si na Igre

Ostali sportovi -
Južnoafrikanac je 21. oktobra osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp. Postoji mogućnost da 27-godišnji paraolimpijac zbog dobrog vladanja bude pušten iz zatvora nakon 10 meseci i da ostatak kazne provede u kućnom pritvoru

Organizatori Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Rio de Žaneiru pozdravili bi dolazak na takmičenje atletičara Oskara Pistorijusa, ako južnoafrički paraolimpijac na vreme "ispuni svoje obaveze".Pistorijus je 21. oktobra osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu za ubistvo iz nehata svoje devojke Rive Stenkamp. Postoji mogućnost da 27-godišnji paraolimpijac zbog dobrog vladanja bude pušten iz zatvora nakon 10 meseci i da ostatak kazne provede u kućnom pritvoru.Olimpijski i Paraolimpijski komiteti Južne Afrike saopštili su po izricanju presude da Pistorijus neće imati pravo da se takmiči za vreme trajanja zatvorske kazne.

"Nije na nama da mu sudimo. Njemu je sistem sudio u Južnoj Africi i čim ispuni svoje obaveze biće slobodan, a slobodan čovek ima pravo da se takmiči gde god poželi", rekao je čelnik organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru Mario Andrada."Molićemo se za obe porodice. To je bila tragedija... Ali, Pistorijus će biti dobrodošao u Brazilu, kao i svaki drugi sportista", dodao je on.Pistorijus, koji trči pomoću proteza od ugljeničnih vlakana, prvi je atletičar kome su amputirane obe noge do kolena a koji je učestvovao na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. On je na Igrama u Londonu 2012. stigao do polufinala trke na 400 metara.Pistorijus je najuspešniji sprinter paraolimpijac. Bio je šampion na Paraolimpijskim igrama 2004, 2008 i 2012. godine u trkama na 100, 200 i 400 metara i u štafeti na 4x100 metara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track