Plavi krug oko Ade – maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa
Foto: Pr Slika

Humano

Plavi krug oko Ade – maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Ostali sportovi -
Trka se održava u nedelju od 12 časova

Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda - Plavi krug, u znak obeležavnja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, organizuje maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa, u nedelju 2. novembra na Adi Ciganliji. Start trke podrške je kod Bandžija, u 12 časova.

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života bitni u sprečavanju pojave dijabetesa. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima.

Istog dana se održava i maratonska trka, sa početkom u 10 časova. Start je kod kafića Sunset, na makiškoj strani Ade, gde će biti postavljena startna kapija. Maratonska staza je duga 42195 metara, odnosno trčaće se pet i po krugova. Cilj maratonske trke će biti kod Bandžija, a prve trkače očekujemo da prođu kro cilj oko 14 časova.

Na maratonskoj trci, pored sportista, učestvuju i osobe koje imaju dijabetes, a do sada je prijavljeno više od 50 maratonaca iz cele Srbije i Makedonije.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta i ekipe Hitne pomoći. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track