Plivački savez se izvinjava ministru, savezima
Foto: Zorana Jevtic

Traže rešenje

Plivački savez se izvinjava ministru, savezima

Ostali sportovi -
Ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i njegovim saradnicima zahvalj˜ujemo za vreme i napore da se omoguće osnovni uslovi neophodni za funkcionisanje našeg bazičnog sporta, piše u saopštenju

BEOGRAD - Plivački savez Srbije saopštio je danas da tokom polemike s Ministarstvom sporta nije hteo da uvredi ili diskvalifikuje bilo koji sport, instituciju, nosioca funkcije ili ličnost.

Plivački savez Srbije i Ministarstvo omladine i sporta polemisali su prošlih dana u medijima oko finansiranja tog sporta. Ministarstvo omladine i sporta skinulo s budžeta četiri sportska saveza, među kojima je i plivački, jer nisu radili po zakonu, dok je, s druge strane, predsednik Plivačkog saveza Srbije Dragan Radosav tvrdio da ta organizacija radi po zakonu, ali su napravljene proceduralne greške.

Ali, danas su Predstavnici Plivačkog saveza održali su sastanak s predstavnicima Ministarstva sporta kako bi se našlo rešenje za funkcionisanje tog saveza.

"Ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću i njegovim saradnicima zahvalj˜ujemo za vreme i napore da se omoguće osnovni uslovi neophodni za funkcionisanje našeg bazičnog sporta", piše u saopštenju Plivačkog saveza.

"Još jednom se izvinjavamo ministru, Ministarstvu omladine i sporta, svim sportskim savezima i svima koji su eventualno u našim reakcijama prepoznali bilo šta osim naše namere da brinemo o interesu plivanja, a svim sportistima i sportskim radnicima želimo svaki uspeh", dodaje se u saopštenju.

Plivački savez je zahvalio i Olimpijskom komitetu Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track