PORAZ SRBIJE OD FILIPINA: Ragbisti izgubili na turneji po Australiji
Foto: RSS

Ragbi 13

PORAZ SRBIJE OD FILIPINA: Ragbisti izgubili na turneji po Australiji

Ostali sportovi -
U prijateljskoj utakmici u Sidneju, ragbi 13 reprezentacija Srbije poražena je od Filipina sa 18:12 (12:4).

Meč je igran u okviru dvonedeljne turneje srpskih ragbista po Australiji sa kojom su počele završne pripreme za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2017. koje se igraju u oktobru ove godine.

U sjajnoj atmosferi pred preko 2.000 gledalaca na stadionu Nova Era u pregrađu Sidneja, Kabramati, viđena je uzbudljiva i dinamična utakmica u kojoj je iskusnija ekipa Filipina uspela da osigura pobedu u poslednjim sekundama meča.

Filipinci su igrali u izuzetno jakom sastavu koji su činili igrači rođeni u Australiji, a poreklom sa ovog ostrva i koji igraju za jake australijske klubove u poluprofesionalnom i profesionalnom rangu takmičenja.

Sa druge strane uz igrače iz srpskih klubova, za našu reprezentaciju je na ovoj utakmici zvanično debitovalo pet novih igrača iz Australije, srpskog porekla. Ovaj novoformirani tim je uspeo prvi da povede, esejem Stevana Stevanovića već u 4. minutu meča, ali su do poluvremena Filipinci okrenuli rezultat i poveli sa 12:4.

Nošeni podrškom sa preko 1.000 navijača sa tribina, naši reprezentativci su odigrali jako borbeno u drugom poluvremenu i uspeli su da vrlo brzo stignu od izjednačenja – u 47. minutu bilo je 12:12, zahvaljujući novom eseju Stevanovića, kao i esejima Džavida Jašarija i Davida Anđelića.

Nije bilo promene rezultata sve do 72. minuta kada Filipini stižu do nove prednosti esejem i pretvaranjem – 18:12. U poslednjim trenucima meča, Srbija uspeva da stigne do eseja, koji je australijski sudija poništio, tako da su Filipinci stigli do pobede. Inače, Srbija je u finišu utakmice igrala bez jednog od debitanta Džošue Marjanovića koji se povredio, pa je odvežen u bolnicu na dodatne preglede.

Ragbi, Foto: RSS
Ragbi, Foto: RSS

Mislim da možemo da budemo jako zadovoljni ovom proverom. Lepše je da smo pobedili, ali imajmo u vidu da je ovo jedan jak i iskusan protivnik, a mi smo imali nekoliko igrača kojima je ovo bio debi. Nema sumnje da je ovo za Marjanovića, Anđelića, Vujanovića, Štrbca i Grkinića ovo bio dan za pamćenje, kao što ćemo mi pamtiti veliku podršku koju smo imali sa tribina, preko 1.000 naših ljudi je došlo da bude uz nas. Mislim da i oni mogu biti zadovoljni odnosom, zalaganjem i ponašenjem naših igrača, ne samo na utakmici već tokom čitave turneje – izjavio je posle meča tim menadžer Srbije Blagoje Stoiljković.

Reprezentacija u Australiji ostaje do utorka, kada sledi povratak za Beograd. U međuvremenu uz nastavak strogog režima treninga, naše ragbiste očekuje još nih akvitnosti povezivanja sa srpski iseljenicima u Sidneju. Naša zajednica je puno pomogla ovu turneju i dalje je dogovoreno da se saradnja nastavi u zajedničkim naporima da se stigne do Svetskog prvenstva koje se dogodine igra upravo u Australiji, te Novom Zelandu i Papua Novoj Gvineji. Rivali na tom putu u kvalifikacijama u oktobru Srbiji će biti Vels i Italija.

Sastav Srbije: Jašari, Čotrić, Ćalić, Stevanović, Marjanović, Vojislav Dedić, Vukanović (kapiten), Anđelić, Dedić, Nedeljković, Vujanović, Štrbac, Radan. Rezerve: Grkinić, Lukenić, Radojević, Miloš Zogović.Trener: Džejson Grin. Pomoćnici: Mičel Henderson, Edrijen Kraft. Menadžer: Blagoje Stoiljković. Fizio: Kameron Dajer.

Sastav Filipina: Svenson, Blejk Mekej, Godvin, Stivenson, Mejson, Markus, Šedli, Šel, Srama (kapiten) Pauer, Filips, Has, Bernstrom. Rezerve: Totel, Dženson, Džons, Kucia. Trener: Ervin Markus. Pomoćnici: Džejson Karter, Kori Belindžer, Karl Denard.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track