POTRESI U REDOVIMA HRVATSKOG ŠAMPIONA: Veselin Vujović napustio klupu Zagreba!
Foto: Profimedia

Sporazumni raskid

POTRESI U REDOVIMA HRVATSKOG ŠAMPIONA: Veselin Vujović napustio klupu Zagreba!

Ostali sportovi -

Rukometni trener Veselin Vujović podneo je ostavku na klupi PBB Zagreb, posle dve godine provedene u redovima hrvatskog velikana.

Zagreb je prethodne dve sezone bio među najvećim iznenađenjima EHF Lige šampiona, ali ove dosta toga ne ide od ruke u timu koji je doživeo četiri vezana poraza.

"Ako postoji trener na svetu koji može da napravi nešto s ovim timom, ja sam spreman da odem", rekao je Vujović posle poraza od Meškova.

Vujović je već neko vreme isticao nezadovoljstvo saradnjom sa igračima, a deo krivice je preuzeo na sebe zbog obaveza kao selektor Slovenije.

Dodatni problem su mu predstavljale povrede nekolicine važnih igrača, Stepančića, Ivića, Obranovića, Mihića i Pavlovića, dok su pojačanja koje je klub letos doveo potpuno zakazala.

Hrvatski mediji očekuju da Vujović i Zagreb ozvaniče raskid saradnje ovih dana.

Vujović je rođen 1961. godine na Cetinju, kao igrač je nastupao za Lovćen, čuvenu generaciju Metaloplastike, Barselonu i Granoljers, a sa Jugoslavijom je bio prvak sveta 1986. i olimpijski šampion 1984. u Los Anđelesu.

Ima srebrnu medalju sa SP 1982, kao i bronzu sa OI u Seulu 1988, dok je sa SR Jugoslavijom bio treći na EP 1996. Kao trener je vodio Sijudad Real, Vardar, Al Sad i Vardar pre dolaska u Zagreb 2014, a bio je i selektor Srbije i Crne Gore od 2000-2006. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track