PREKINUTA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan posle 11 uzastopnih titula neće braniti trofej
Foto: HSS

Beograd u finalu

PREKINUTA SERIJA CRNO-BELIH: Partizan posle 11 uzastopnih titula neće braniti trofej

Ostali sportovi -

Hokejaši Beograda plasirali su se u finale plej-ofa Prvenstva Srbije pošto su i u drugom meču polufinalne serije bili bolji od Partizana rezultatom 8:2 (1:0, 2:1, 5:1).

Najmlađi srpski klub drugi put u seriji rutinski je savladao "Crno-bele", pa će domaći hokej posle 11 uzastopnih titula Partizana dobiti novog šampiona države, a ko će se u finalu pridružiti Beogradu znaće se posle "majstorice" drugog polufinala u kojem se u utorak sastaju Crvena zvezda i Vojvodina (ledena dvorana "Pionir", 18.30 časova).

Ekipu Beograda su do pobede sa po dva gola vodili Hjugo Turkot (jedna asistencija) i Nemanja Vučurević, dok su se po jednom u strelce upisali nekadašnji hokejaši Partizana Marko Brkušanin i Boban Čuković, te Pavle Podunavac (jedna asistencija) i David Arvaj.

U redovima "Crno-belih" najbolji je bio Lav Mitić koji je najpre asistirao Aleksandru Vukoviću za gol, a zatim se i sam upisao među strelce.

Na golu Partizana odličan je bio iskusni Milan Luković koji je zabeležio čak 40 odbrana i tako sprečio još teži poraz svog tima, dok je na drugoj strani veoma malo posla imao Aleksej Trifonov koji je zabeležio 13 odbrana.

Finalna serija plej-ofa počeće već u sredu od 17.30 časova u ledenoj dvorani "Pionir".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track