PREŽIVELI GROTLO DVORANE U BARU: Rukometaši Srbije posle remija sa Crnom Gorom korak bliže EP
Foto: Dado Djilas

Kvalifikacije

PREŽIVELI GROTLO DVORANE U BARU: Rukometaši Srbije posle remija sa Crnom Gorom korak bliže EP

Ostali sportovi -
Obrad Ivezić je sekund bre kraja skinuo zicer za konačnih 23:23

Rukometna reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno u Baru sa Crnom Gorom 23:23 (14:11) u utakmici petog kola Grupe četiri kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine. Srbija je ovim remijem zadržala realne šanse da izbori plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj, iako trenutno u Grupi četiri zauzima treće mesto sa šest bodova, jednim manje od Islanda i Crne Gore, koji će se međusobno sastati u poslednjem kolu kvalfikacija.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Momir Ilić sa pet golova.

Srbija je imala tri gola prednosti posle dobro odigranog prvog poluvremena, ali je loš početak drugog dela meča iskoristila Crna Gora i stigla do preokreta. Ipak, izabranici selektora Dejana Perića su do kraja susreta usepli da dođu do izjednačnja.

Crna Gora je imala i napad za pobedu, ali je golman selekcije Srbije Obrad Ivezić u poslednjoj sekundi odbranio šut rivala i tako doneo vredan bod Srbiji.

Srbija će u poslednjem kolu kvalfikacija za EP 14. juna u Kraljevu dočekati Izrael, dok će Crna Gora gostovati Islandu. "Orlovi" su Crnu Goru u prvoj utakmici pobedili sa 25:21

Uskoro opširnije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track