PRODAVAO DRESOVE, DA POMOGNE MALOJ NAĐI: Film o Jovanu Simiću 2. decembra u Sava centru

Digao ej Srbiju na noge

PRODAVAO DRESOVE, DA POMOGNE MALOJ NAĐI: Film o Jovanu Simiću 2. decembra u Sava centru

Ostali sportovi -
Premijera filma „Mora da ovo nije sve“, koji govori o akciji tada mladog učenika Jovana Simića, koji je prodajom dresova pokušao da peikupi sredstva za operaciju Nađe, devojčice koju je upoznao u kraju u kom živi održaće se 2. decembra, sa početkom od 20:30 časova u velikoj dvorani Sava Centra.

Debitantsko ostvarenje mladog reditelja Uroša Maksimovića bavi se humanitarnom aukcijom dresova koju je pokrenuo dvadesettrogodišnji student Jovan Simić, koji je odlučio da kolekciju dresova koju je skupljao godinama proda i tako pomogne lečenje male Nađe Novaković koju nije poznavao, a kojoj je bilo potrebno 300.000 evra za lečenje teškog oblika leukemije u Nemačkoj, presađivanjem koštane srži.

Film prati događaje, od samog Jovanovog javljanja Nađinim roditeljima i njegove ideje da skromno animira ljude iz okruženja, do toga da akcija, posle jednog novinarskog članka postaje glavna vest u Srbiji i prerasta u nešto mnogo veće što je iko mogao da zamisli, kao i tok njenog lečenja u Frajburgu i njeno potpuno izlečenje i povratak u Srbiju.

Prvi kadrovi snimljeni su u decembru 2014. godine u Frajburgu gde je Nađa bila na lečenju, dok je njen oporavak još bio neizvestan nakon druge transplantacije, usled neuspeha u prvom pokušaju. Poslednji kadar filma snimljen je u junu 2015. godine kada su drugari iz Nađinog odeljenja i ekipa filma zajedno sa Jovanom Simićem napravili veliko iznenađenje Nađi i njenim roditeljima pri povratku sa lečenja iz Frajburga.

Film se takođe ukazuje na koje je prepreke nailazio Jovan organizujući dve aukcije dresova u Beogradu i Novom Sadu na kojima je prikupljeno 80.000 evra.

U filmu pored Jovana i Nađinih roditelja učestvuju i Zoran Kesić, ekipa serije “Državni posao”, Nenad Pagonis, novinar Darko Nikolić, direktor škole OŠ “Ivo Andrić”, Milan Pašić i Jovanovi drugovi koji su preneli svoje viđenje cele akcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track