PRVAK EVROPE Kajakaš Marko Dragosavljević: S krestom na krov kontinenta!
Foto: Profimedia

Intervju, srpski kajakaš posle zlata u Češkoj

PRVAK EVROPE Kajakaš Marko Dragosavljević: S krestom na krov kontinenta!

Ostali sportovi -
Naš mladi sportista želi da zavlada planetom i stigne do što većeg broja olimpijskih odličja

Kad se prošle godine Marko Dragosavljević popeo na krov Evrope, rekao je da ga s postolja niko neće skinuti u narednih deset godina.Nakon osvajanja nove titule evropskog prvaka u disciplini K-1 na 200 metara u češkim Račicama, srpski kajakaš za Kurir je objasnio kako se oseća kao dvostruki uzastopni šampion Starog kontinenta.

- Prezadovoljan sam. Mislim da nikome nije pošlo za rukom da dva put zaredom bude prvak Evrope. Nemam još ni 21 godinu, znači imam bar još deceniju karijere. Prošle godine sam pomalo u afektu izgovorio da ću dominirati narednih godina, sad mogu da obećam da ću uvek davati sve od sebe - kaže Marko Dragosavljević.

Dobar i u paru... Dragosavljević sa Boltićem
Dobar i u paru... Dragosavljević sa Boltićem

Poznavaoci kajaka prepoznaju te po neobičnim frizurama. I ove godine pojavio si se „šašavo“ ošišan.- Dva dana pred takmičenje došlo mi je da promenim frizuru, pa sam odlučio da napravim krestu.Koje su ti sportske želje za ovu godinu?- Evo, jednu sam ostvario, a druga je da na Svetskom prvenstvu u Milanu izborim normu za OI.A šta želiš u karijeri?- Što više olimpijskih medalja, jer verujem da vredim!Kako mlad čovek kao ti pronalazi motiv za naporne treninge i bori se sa sobom kad mu se ne trenira?- Dolazilo mi je nekoliko puta da dignem ruke od svega, ali ja to zapravo ne želim. Imam pomoć psihologa, krizu ima svaki sportista, a ja uspevam da loše misli izbacim iz glave.

PripremeIMAM DOBRE USLOVEKakvi su uslovi za trening?- Iz Bačke Palanke sam, pa se pripremam malo kod kuće na Tikvari, a malo na Adi u Beogradu i sve je kako treba da bude. Zimski deo priprema odradim u Turskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track