PRVAK EVROPE UBEDLJIV U BEOGRADU: Partizan izgubio od hrvatskog Juga u Ligi šampiona
Foto: Beta

Realan odnos snaga

PRVAK EVROPE UBEDLJIV U BEOGRADU: Partizan izgubio od hrvatskog Juga u Ligi šampiona

Ostali sportovi -

Vaterpolisti Partizana izgubili su večeras u Beogradu od dubrovačkog Juga sa 9:16 (1:6, 2:4, 4:2, 2:4) u četvrtom kolu Grupe B Lige šampiona.

Crno-beli su i dalje bez pobede u Ligi šampiona, imaju samo jedan bod, dok je aktuelni prvak Evrope upisao drugi trijumf.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je kapiten Nikola Jakšić sa pet golova, dok su Petar Velkić, Djordje Lazić, Radomir Drašović i Aleksandar Radanović postigli po jedan.

Jug su do pobede vodili Loren Fatović i Felipe Perone sa po četiri gola.

Pobednik večerašnjeg meča u bazenu "Milan Gale Muškatirović", praktično je rešen već posle prve četvrtine koju je Jug dobio sa 6:1. Jug je u istom ritmu odigrao i drugu četvrtinu, pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 3:10.

Crno-beli su u trećoj deonici zaigrali bolje, posebno Jakšić, pa su uspeli da smanje prednost na pet golova zaostatka, ali nisu imali snage za više od toga.

Partizan u narednom kolu dočekuje Italijanski Pro Reko 8. februara.

Trener vaterpolista Partizana Zoran Milenković rekao je da je rezultat realan i dodao da je zadovoljan što su crno-beli polovinu utakmice sa šampionom Evrope odigrali na visokom nivou.

"Nismo uspeli u onome što smo planirali, a to je da od početka meča udjemo u ravnopravnu borbu sa Jugom. Dubrovčani su brzo stekli veliku prednost, mi smo im u prvoj i drugoj četvrtini dozvolili da nam daju nekoliko lakih golova. Ipak, i pored toga smo se trgli, zaigrali bolje, i dobili treću četvrtinu", rekao je Milenković.

"Sve u svemu, rezultat je realan, kad se uzme u obzir razlika u kvalitetu, fizičkoj snazi i iskustvu dve ekipe, a i problemi sa uslovima rada koje mi imamo. Mogu da budem zadovoljan, jer polovinu meča sa prvakom Evrope smo odigrali na visokom nivou", dodao je trener Partizana.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak bio je zadovoljan igrom svog tima i rezultatom.

"Partizan je pokazao da ima izuzetno talentovane igrače, s kojima treba raditi da bi postali vrhunski. Na primer, igrali su sa samo jednim klasičnim centrom Djordjem Lazićem, a uspeli su da izbore dosta isključenja", rekao je Kobešćak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track