PRVE MEDALJE NA EJOFU: Bibiću zlato, Mićevićevoj srebro na 3.000 metara
Foto: OKS

Olimpijski dani mladih Evrope

PRVE MEDALJE NA EJOFU: Bibiću zlato, Mićevićevoj srebro na 3.000 metara

Ostali sportovi -
Konkurencija mi je bila jaka, ali pobedu mi je doneo sav trud i napor koji sam uložio u trening, rekao je reprezentativac naše zemlje

Elzan Bibić i Tamara Mićević osvojili su prve medalje za Srbiju na Evropskom olimpijskom festivalu mladih u Tbilisiju. Elzan je osvojio zlatnu medalju u trci na 3000m, a Tamara Mićević srebro u ženskoj konkurenciji iste discipline. Bibić je trijumfovao rezultatom od osam minuta, 50 sekundi i 10 stotinki, čime je timu Srbije doneo prvu medalju na takmičenju mladih sportista u Gruziji. "Konkurencija mi je bila jaka, ali pobedu mi je doneo sav trud i napor koji sam uložio u trening. Sa trenerom sam dogovorio takvu taktiku da u finišu pojačam, jer genealno sam najbolji u poslednjih 500m. Imajući u vidu koliko se spreman nadam se da i sutra mogu da napravim dobar rezultat,“ rekao je Elzan po završetku trke. .

Tamari je za 3000m bilo potrebno 9:58.07, što je bilo dovoljno za srebrno odličje.

„Presrećna sam. Nisam mogla ni da sanjam da će se ovako nešto desiti. Presrećna sam zbog medalje! Konkurencija je bila jaka. Trka je krenula malo sporije, ali je vremenom bila sve brža i brža. Uspela sam to da ispratim i da na kraju dobro finiširam i dođem do medalje,“ rekla je Tamara Mićević.

Elzan Bibić će se u sredu od 15.10 po srednjeevropkom vremenu boriti za visok plasman i na 1.500 metara, pošto je u kvalifikacijama imao najbolje vreme od 12 finalista.

Olimpijski dani mladih Evrope u Tbilisiju završavaju se 31. jula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track