PRVENAC U LIGI ŠAMPIONA: Vaterpolisti Partizana bolji od Galatasaraja
Foto: Fonet

Nema više nule

PRVENAC U LIGI ŠAMPIONA: Vaterpolisti Partizana bolji od Galatasaraja

Ostali sportovi -
Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu Galatasaraj sa 9:8 (1:2, 4:2, 3:1, 1:3), u utakmici trećeg kola Lige šampiona i ostvarili prvu pobedu u Grupi B.

Crno-bele je do pobede predvodio Gavril Subotić sa tri gola, a po dva gola postigli su Nikola Jakšić i Filip Radojević. Radomir Drašović i Đorđe Lazić dodali su po jedan gol.

U turskom timu po dva gola postigli su srpski reprezentativac Slobodan Nikić, Mlađan Janović i Vjekoslav Pasković. Šafak Šimšek i Nikola Vukčević dodali su po jedan gol.

Trener vaterpolista Partizana Vladimir Vujasinović rekao je da je njegova ekipa u protiv Galatsaraja ostvarila važnu pobedu za klub i da su tri boda u Ligi šampiona veliki uspeh za mladi tim.

"To su tri veoma značajna boda i za ekipu i za klub, jer iako imamo vrlo mladu ekipu, Ligu šampiona ne shvatamo kao nešto što treba da odigramo reda radi, već želimo da ostvarimo što više pobeda. Nisam najzadovoljniji partijom koju smo pružili, jedino smo u trećoj četvrtini igrali onako kako je trebalo da odigramo ceo meč. Ipak, ispostavilo se da je to bilo i presudno", rekao je Vujasinović posle utakmice.

"Prva tri boda u Ligi šampiona su uspeh. U sledećem kolu 16. decembra u goste nam dolazi mađarski OŠC, koji je ozbiljniji tim od Galatasaraja, ali nadamo se trijumfu i u tom meču", dodao je Vujasinović.

Turski tim sa klupe predvodi bivši trener i legenda Partizana Igor Milanović, koga je publika na Banjici pozdravila velikim aplauzom. Galatasaraj je u prva tri kola pretrpeo sva tri poraza.

"Ove godine Galatasaraj nema ambicije na evropskoj sceni. Uprava je otpustila nekoliko iskusnijih igrača, sa ciljem da se pravi mladi tim, koji bi za dve, tri godine bio kadar za više domete. To mi ne pada nimalo lako, jer nisam navikao na poraze", rekao je Milanović.

On je naveo da nije nezadovoljan igrom svog tima. ;

"Nismo gajili iluzije, ali u prve dve, pa i u četvrtoj četvrtini kontrolisali smo agresivnu igru Beograđana, a igrači Galatasaraja nemaju ni upola treninga nedeljno koliko Partizanovi. U trećoj četvrtini smo pali, Partizan je zahvaljujući kontranapadu stekao prednost. Počelo je kod nas da 'curi' ", rekao je Milanović. "Uvek mi je drago kad dođem ovde. Deo Partizana uvek ostaje kod mene", dodao je Milanović.

U četvrtom kolu 16. decembra Partizan će u Beogradu igrati protiv OSC iz Budimpešte, a Galatasaraj u Istanbulu protiv Solnoka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track